Včera jsem měl debatu s jedním kamarádem..a ten byl proti noťasům..což mě trošku uvádělo do šílenství
p.s.tím stolním pc--myslím normalní notas Hyundai,flat,a ..
a jak je to třeba s LCD vs. noťas???
Printable View
Včera jsem měl debatu s jedním kamarádem..a ten byl proti noťasům..což mě trošku uvádělo do šílenství
p.s.tím stolním pc--myslím normalní notas Hyundai,flat,a ..
a jak je to třeba s LCD vs. noťas???
LCD ocim skodi min
...imho pekne debilni dotaz
jo zní to tak..
ale ptám se všeobecně jak je to z nb?
No pokud jde o to , jestli skodi vic klasickej CRT monitor (bedna) nebo LCD displaye, at uz stolni , nebo ty co jsou na notasech, tak by to melo bejt CRT... Pisu melo bejt, protoze ja u CRT vydrzim sedet deset hodin a pohoda, chvili koukam na notase a dve hodiny mi uplne stacej...
CRT by malo po vsetkych strankach naozaj viac skodit ociam, i ked niektori ludia si nevedia zvyknut na LCD a musia sa vratit k CRTCitace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
no a k povodnemu dotazu ci skoci viac stolny LCD alebo notebookovy, tak stolne su jednoznacne lepsie ako tie v NB
jestli to nebude tim ze nejsi zvykly,ja taky vydrzel v pohode treba 48hodin do toho cucet nonstop (LPIV) ;D ale od te doby co mam LCD a cumim na CRT ani ne hodinu tak me to uz vadi...Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
presne takCitace:
Původně odeslal Madman
Citace:
Původně odeslal Luky
U toho notebooku je hlavni problem ta ergonomie pozice notebooku, ta poloha je proste jina nez u normalniho LCD. Kdyby to slo dat vys.
Ale skodlivost je asi takova jako kdyz ctes knizku.
skodlivost je asi takova, ze ti to oci jenom unavi, neposkodi... :wink:Citace:
Původně odeslal Sasa
Z notebooku mne strašně bolí oči. Z CRT podstatně méně. Nevím proč to tak je ale je to tak. Mne z CRT bolí pouze hlava. Z noťasu zase pouze oči ale natrvalo.
Asi jak pro koho, je to individualni, ale pro me je LCD balzam na oci. V praci mam bohuzel 17" CRT a odchazim vetsinou s palicima ocima. Doma u LCD se to spravi :))
Zase jdu proti proudu, ale...
V praci cucim do "obycejneho trinitronu za 24k", doma do prastreho trinitronu ADI (cca 8let), ale i po 12h u obrazovky nemam problem. Bryle nenosim, rozliseni primerene uhlopricce, obnovovaci frekvence na maximu (oboje nad 100Hz).
Naproti tomu u sluzebniho NB (koupen pred rokem) me uz po pul hodine pali oci, nehlede na to, ze to koukani mi prijde jednoduse receno "neprijemne".
Osobne si myslim, ze jsem jednim z tech stastlivcu, co nesnesou podsvetlovaci katody. At me to nekdo vyvrati, ale nejde v podstate o zarivky :?:
Co se tyka osvetleni, snesu jenom zarovku nebo tlumenej halogen, kdyz me uklizecka v kanclu rozsviti zarivky, mam chut vrazdit. Ale kdo vi, mozna ze stolni LCD jsou na tom vyrazne lip, nemohu referovat :roll:
Ludia, co takto pouzit search ???
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=13098
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=31664
O zarivky u LCD nejde, ty vybojky pracuji na stejnosmerny proud takze neblikaji. Mne zarivky v mistnosti taky vadi, ale LCD je ok.Citace:
Původně odeslal Aigor
Nektery znacky ted pouzivaji na podsvetleni diody.