chtěl bych skusut vmod ale nevim kde sehnat nějaký schema?mam radeona od Herculu a jestli se to da ubec u toho mího udělat?
Printable View
chtěl bych skusut vmod ale nevim kde sehnat nějaký schema?mam radeona od Herculu a jestli se to da ubec u toho mího udělat?
to nikdo neví? nebo sem si něčeho nevšiml?
zkus google, kdysi jsem se taky zajimal, ale ted uz si to nepamatuju...ja ale mam R8500LE
nejdriv se ale podivej jestli maji stejny layout(nevidim duvod proc ne) pak zkus najit Vmod na R8500...pokud se pamatuju, tak se to jen cmaralo tuzkou
jasny, 9100 od hercula by mela bejt stejna jako 8500le od hercula...
Tu 8500le sem mel,voltage mod jel v pohode... pencil trick je celkem good,ale jestli nemas multimetr tak se na to vykasli...
Neviem, ale robiť vdd mod na r 9100 sa mi zdá už dnes zbytočné....
docela bych to skusil, skusim to google, a mulťak mam ale k čemu je potřeba?
no vono kdyz tam cmaras tuzkou,tak si tezko natypujes, kolik ti do pameti leze voltu... taze to chce promerit....Citace:
Původně odeslal Vojjta
jestli budes letovat odpory,tak tam je to jina vec...
Daj vediet ako si dopadol s tym hladanim. Skusil by som to tiez...
Saphire 9100 ma jinej layout nez 8500 ... kdyz jsem ji mel, tak jsem ten vmod hledal, ale nic jsem nenasel - treba budes mit vic stesti :wink:Citace:
Původně odeslal ricixxx
tak to je supr tema...az nekdo neco najde tak at se ozve... pameti mi bezi jenom na 245-250 :evil:
Ja xci taky prizhavit myho R8500FULL prece jen me pameti 3,3ns nexcou jet vejs nez na 300.
no na mém Sapphire 8500 je obvod regulace napětí pamětí zezadu vlevo nahoře-popsaný REG4. Když připájíte k rezistoru nejvíc nalevo 10k odpor mělo by jít napětí z 2,6V na 3-3,1 V. Čím menší odpor připojíte, tím větší napětí. Ještě sem neměl čas/chuť to udělat, nejdřív chci přidat nějaké chlazení pro 4ns Entrontech (max 254 Mhz)
Ked to niekto bude mať, nech posle výsledky. Celkom by ma to zaujímalo...vela stastia...
Je to ten samej? http://www.morgus.cz/mrfann/mrfannweb/mujpc/mujpc.htm ZADNI POHLED lepsi foto nemamCitace:
Původně odeslal Puťas
Žádnej vmod tam nevidim, ale ten regulátor 4 tam má stejnej (jestli se to dá z dálky poznat. Dneska sem si to zkusil tužkou, na boku toho rezistoru drží pěkně a de opravdu pěkně viladit ( jaká to oddychovka po zápasech s povrchem thoroubredů). Na tom odporu sem naměřil 2,4 kohm (vypnuto) snížení o 100 ohmů se zhruba rovná přidání 0,1V. jestli mě někdo naučí jak sem vkládat obrázky, třeba ňákej pošlu :-) .
Pošlite nejaké výsledky z testov pred a po... To ma dosť zaujíma, že koľko sa tým dá získať....neviem ci do toho ísť, alebo....
já nedostal nic, nejdřív musím chladit, napětí pomůže při "sněžení"
tady je navod na vmod 8500 - http://membres.lycos.fr/coolpc/r8500.html
ve francouzstine 8-)
EDIT: http://www.jjman.org/modules/nsectio...ticle&artid=11
v EN
Tak jsem otevrej kejs a zmeril jsem ten odpor, ja mam 2,61kOhm (podle mojeho meraku XX let staryho).Citace:
Původně odeslal Puťas
Jinakl na tom odporu je napsano 329, nevim jak u toho tvojeho ;-)
Jenze me ta tuzka nedrzi a stejnak to xcu precizne nastavit.
A nejvetsi problem je, ze nemam odporovou pajesku a s trafopajkou si muzu tak vy to.
Ale urcite to udelam a dam vedet.
takovej 50kOhm potenciometr s 10k odporem v sérii ( pro bezpečnost) by moh odpovídat (muj hrubej odhad)
Tady je taky neco a PODROBNE.
http://www.xbitlabs.com/articles/vid...rclocking.html
Myslim, ze takato uprava je zbytocna, lebo najvacsi narast vykonu dosiahli pri pretoceni pamati (az na 704). A pokial ja viem, tak tu ludia maju na gk 5ns pamate, co taketo nieco ani s tymi upravami nezvladnu. A nejakych 5 fps (max) pri hrach nepomoze.
pomůže, napětí se dá i snížit (na dalším odporu) a tím dosáhnout lepšího přetaktování i na pamětích limitovaných teplotou. Ať už mají paměti jakékoliv parametry, všem se dá pomoci. Jediný problém je jakou má cena práce na gk za ~2000 kč, ale někdo to dělá z lásky :-) .
9100 meli 5ns pameti? snad 4ns ???Citace:
Původně odeslal Toxic
Mas pravdu, bol to preklep.Citace:
Původně odeslal riksa
Ak pamatiam vadi teplo, tak zacnem lepsie chladit, urcite by som pri taktovani nesiel dolu s napatim. Viac stavi - lepsie maka.