Reklamace zdroje - prosim o rychlou odpoved
Prosím o rychlou odpověď, páč odpoledne ho tam nesu.
Jak se závada projevuje:
Zhruba jednou až několikrát za den se počítač samovolně zrestartuje, okamžitě po restartu je pokleslé napětí na 3,3V větvy a ze zdroje jde zápach, jako když se uvnitř něco pálí. Asi po
15-30 sekundách se napětí na 3,3V větvy vrátí do normálu a zdroj přestane smrdět. Poté zdroj funguje bez závad dalších několik hodin, dokud se počítač znovu samovolně nezrestartuje… atd.
Další projev závady spočívá v tom, že se „rozsype“ obraz na monitoru a je nutné celý počítač ručně zrestartovat. Po restartu při nabíhání OS se počítač často znovu samovolně zrestartuje a až poté naběhně OS v pořádku. => Domnívám se, že to je v důsledku nízké hodnoty napětí na 3,3V po výskytu závady, jak je popsáno o odstavec výše. Až poté, co se napětí na 3,3V větvy vrátí do normálu, tak naběhne OS v pořádku.
Kdy se závada projevuje:
Závada se projevuje častěji když je počítač zatížen, např. při hraní 3D her nebo při náročném výpočtu. Toto ale není pravidlem, závada se projevuje i při nenáročné práci s počítačem – např. surfování na webu.
Zdroj je asi 2 měsíce starý, je to ten z mýho podpisu. Po čuchu jsem dospěl k názoru, že smrdí izolace na jednom trafu. Zkrze vrtulku zadního větráku je vidět, že je trochu očmoudlá.
A teď můj dotaz - myslíte si, že můžu žádat rovnou výměnu za novej? V případě, že by si ho chtěli nechat a otestovat, do kdy mě musej dát vědět, jestli se reklamace uznává? Neměli by o oprávněnosti reklamace rozhodnout do 3 pracovních dnů?
Ještě jedna věc - kupoval jsem to ve velkoobchodě za koncovou cenu jako normální člověk (fyzická osoba). Bude se reklamace v tomhle případě řídit občanským nebo obchodním zákoníkem???