-
Fortron vs MSI.
Na starym foru jsem popisoval problemy moji novy MSI K7T266 Pro2-A a Fortron 300W. Projevovalo se to tak, ze PC neslo vypnout a pak zapnout bez predchoziho odpojeni od el.site.Restart probehnul bez problemu.
Zkousel jsem ruzny onbinace zdroj-deska, ale zjistil jsem, ze deska s jinym zdrojem funguje a zdroj s jinou deskou taky (ne MSI) . Blbnul ale i s jinou MSI deskou. Tak jsem ho poslal do reklamace, at si s tim poradi. Zdroj se vratil s tim, ze je vporadku. Vzhledem k tomu, ze Fortron chci, pujcil jsem si 350W Fotron, ale musel jsem ho vratit, protoze deska!!! piskala a ze zdroje se ozvyal zvuk jako kdyz vetracek smelcuje suchy listi. Ale z vetracku to nebylo. Tak jsem si prines 250W Fortron, ale ten zase delal to samy jako puvodni 300W. Zajimavy ale je, ze s puvodni MSI K7T Pro2A vsechno slapalo i bez piskani.
Uvazoval jsem i o tom, ze bych poridil Enermaxe, ale zatim si necham obyc 300W zdroj, aspon do doby nez zjistim co s tim.
Tak to jsou moje zkusenosti. Zajimalo by me, jestli jste uz nekdo prisel na to, cim to je. Ty Fortrony se mi totiz libi a minimalne rok ted desku menit nebudu.
-
Fakt nikdo neprisel na to, cim to je? Ja jsem se nakonec rozhodnul, ze do pristiho upgradu budu mit JoyJey/L&C-tunovane. Ten nazev je dost divnej (Joy-Jey), ale je to dost tichej zdroj, protoze je na zakazku upravenej. Vypada slusne, neco vazi, tak uvidim. Ten pulrok to uz nejak vydrzim :-)
Nu a dalsi deska uz urcite nebude MSI.
-
Ja jsem s K7Turbo nemel problemy nikdy,a to mam taky 300W Fortron.kdyztak zkus Suntec,jsou stejne dobre jako Fortron a mozna jeste trochu tissi.Uvidime,dneska jdu zkusit Fortron s KT4Ultra,co mam pro znameho
-
Jo, jak rikam, s K7TPro2A jsem taky problemy nemel. Proto me mrzi, ze ted jsem se musel Fortrona zbavit. Ted uz jsem to vyresil tim upravenym L&C, ale na Suntec kouknu. Dik.
PS: stejne by me zajimalo, cim to je.
-
-
No, kouknul jsem se, ale moc moudrej z toho nejsem. Zkratka az budu priste upgradovat, necham si to predvest a desku vyberu podle toho, jestli pujde s Fortronem :-D
Ale dik za zajem, ¨budu ten thread sledovat- v zivote bych ho nehledal v case moding :lol:
-
Wizard: koukal jsem na www.suntecmicro.com , ale to jsou stranky jakobych je delal ja. Kde se da videt Suntec videt v provozu?
-
K7T Turbo2 i KT3 Ultra bezej s Fortronama bez problemu. Chyba je nejspis v tom, ze zatizeni zdroje deskou nedosahuje predepsanych minimalnich hodnot od vyrobce.
-
No to asi ne, kdyz mi na starrej sestave (K7TPro2A, Duron800, GF2MX, HDD 5400 ot) bezel 300W Fortron bez problemu a na novej sestave mi blbnul jak 300W, tak 350W, ale i 250W. Tahle moje nova sestava musi prece zrat vic.
-
Martin:Suntec jsem ted daval do masiny na kseft (v provozu se da videt u me doma ;) ) a je opravdu tichy a vystupni hodnoty ma srovnatelne s Fortronem a provedeni je taky podobne.Prodava je Monima
-
A ty urcite nejses z Plzne, co? :wink:
-
Martin: Mas mit v profilu bydliste jako ja...U vas sezenes fajn pivo,ale Suntec asi ne ;)
-
Jo, jenze ja bych radsi ten zdroj nez to pivo. Je to blby, ale jsem abstinent ;D
Ted uz to ale stejne necham plavat, prootze mam ten Joy-Jey.
Jo a profil jsem zmenil :-D