"POMOZTE" s vyberem znacky Hardisku 120GB
Chci si poridit novy disk ale nejak nemam prehled o dnesni situaci,znacek disku na trhu. Tak nejak jsem to zkoukl letecky a chtel bych se asi rozhodnout mezi temito disky:
HDD Western Digital Caviar XL WD1200JB- 120GB (8MB)
nebo
HDD Seagate Barracuda 7200.7+ ST3120026A -120GB (8MB)
o jinem jsem neuvazoval :)
Vykon asi bude u obou +/- nejaky to procento,jestli bude Seagate mirne slabsi vykonove v dnesni dobe mi to zase nejak vyrazne vadit nebude ;)
Diky ra rady a nazory !!! ...ale hlavne zaadny dohady prosim, kterej je lepsi nebo horsi ;)
Re: "POMOZTE" s vyberem znacky Hardisku 120GB
Citace:
Původně odeslal CRYoGenicK
Chci si poridit novy disk ale nejak nemam prehled o dnesni situaci,znacek disku na trhu. Tak nejak jsem to zkoukl letecky a chtel bych se asi rozhodnout mezi temito disky:
HDD Western Digital Caviar XL WD1200JB- 120GB (8MB)
nebo
HDD Seagate Barracuda 7200.7+ ST3120026A -120GB (8MB)
o jinem jsem neuvazoval :)
Vykon asi bude u obou +/- nejaky to procento,jestli bude Seagate mirne slabsi vykonove v dnesni dobe mi to zase nejak vyrazne vadit nebude ;)
Diky ra rady a nazory !!! ...ale hlavne zaadny dohady prosim, kterej je lepsi nebo horsi ;)
Barracuda je tišší, ten Caviar je rychlejší... To ti moc nepomůže.
Takže snad jen to, že Seagaty mají dle kamaráda - prodejce - dlouhodobě procentuelně nejméně reklamací, s čímž můžu dle vlastních zkušeností souhlasit, nicméně WD na tom taky nejsou špatně a disky jsou do 8% už snad všechny).
Spíš bych ale vzal tu Barracudu, pokud ti nevadí, že je znatelně pomalejší. Odvděčí se ti tichostí a větší odolností.
Jinak 40GB Barča 7200.7 (8'03) je výkonnostně celkem srovnatelná s WD 400BB (1'2002), ve srovnání s vyreklamovaným (nový) taky, jak na ATA100 doma, tak i 33 na koleji.
P.S.: nejspolehlivější z mnou vlastněných disků je ale stejně WD Caviar AC2850F - 2.1.1996.