Kto mi poradi, ako odomknut nasobic v Athlone 550 Mhz do Slotu A?
Printable View
Kto mi poradi, ako odomknut nasobic v Athlone 550 Mhz do Slotu A?
ja si nemylsim, ze to u stareho athlonu vubes slo, toto je podle me vysada duronu a athlonu Thunderbird a vyssich
podla mna to nema vobec cenu - tie stare sli hrozne taktovat - ja som tiez daky 550 skusal ale len FSB a nedal ani 2 MHz viac. Namaha a prinos vykonu niesu v priaznivom pomere ...
Ale jo, jde to ...
Jen ne tak jednoduse ...
Musi se poridit tzv. goldfinger a ten athlon rozlousknout - rozdelat ten kryt a ten goldfinger nasadit na pripravenej konektor. Pomoci neho se da menit nasobic a snad i casovani L2 cache ...
Jestli se na tomhle foru vyskytuje Baron, tak by ti o tom rekl vic, sam mel (tusim) Athlona 600@1000 :o
Tak jsem nasel link, kde se o teto problematice jedna : http://www.overclocking.cz/athlon1.html
Treba ti to pomuze ...
podle mě tonemá cenu kup si novej Athlon a to bude taktováníčko :wink:
Ale to bude musieť meniť aj dosku a asi aj pamäte...Citace:
Původně odeslal Krupa
Avšak pokiaľ nemá ten goldfinger, alebo ho nevie niekde lacno zohnať (vyrobiť), tak to asi význam nemá...
Vdaka.
Najma Krteckovi, na http://www.overclocking.cz/athlon1.html som nasiel, co som potreboval.
Goldfinger bude asi problem. Nemam ho kde zohnat. Snad by som ho dal postavit, no nemam schemu.. Potom by to slo.
Zatial bezim na Athlone 550 @ 715 Mhz s nasobicom 5.5, FSB 130 Mhz a PCI 35 Mhz.
Mam ABIT KA-7-100 RAID s KX133 chipsetom.
Je to celkom vpohode, no pamate Apacer 133 Mhz CL2 @ CL3 mi bezia len 130 Mhz a pri recordingu audia to neprijemne skvrci v pravom kanali mojho Soundblastru Live!
jak to ma ten starej athlon, L2 cache mu bezi na 1/2 frekvence, nebo na plny??
L2 cache moze na Athlone do Slotu A bezat 1/2, 1/3 alebo 2/5 frekvencie procesora.Citace:
Původně odeslal Rabban
Mne bezi na 1/2. Mozem to menit v BIOSe.
ma doma jeden volny KK Power (česká náhrada Goldfingeru)
SPEED
To je super, urcite sa mi ozvi..Citace:
Původně odeslal speed
Ak by to bolo za good cenu, tak by som mal zaujem..
:lol:
Trochu problem s dopravou na slovensko, bydlim cca 50km od slov-čes hranic. na celnici se mě nechce. jo jinak předtím než jsem sehnal KK power, tak jsem začal dělat něco podobneho , konektor AMC sice stoji balik, ale našel jsem nahradu. Co se týká ceny ten KK pow sice stál hodně přes 700 Kč ale dal bych ho tak za cca 350Kč+doprava. Mám sice ještě slot A thunderbirda 800 , ale ten netaktuju, má vadnou 3D jednotku
(přes to že je to box tak ho někdo-ne já -oštípal), tak ho mam jen na pokusy, třeba na testy disku a pamětí... No pokud by sis trufal na stavbu, snad by sem někde vyhrabal schema, zabralo by to ovšem nějaká čas.
SPEED
Speed, ozvi sa mi na email. Dikz.. mIxaL
Ludia, ak sa na WWW.OVERLOCKING.CZ nahodou objavi Speed, alebo ho najdete niekde inde, dajte mu vediet, nech sa mi ozve... Zhanam stale ten GOLD FINGER na odblokovanie nasobica v Athlone Slot A. mIxaL