Je tady cim dal tim vic threadu kde se ptate co koupit tak tohle je pro zprehledneni teto sekce.
Tady reste problemy s vyberem pri koupi noveho MB. Doufam ze zde nebude zadny FLAME..
upraven nadpis... mISHA
Printable View
Je tady cim dal tim vic threadu kde se ptate co koupit tak tohle je pro zprehledneni teto sekce.
Tady reste problemy s vyberem pri koupi noveho MB. Doufam ze zde nebude zadny FLAME..
upraven nadpis... mISHA
no mozna by nebylo spatne doplnit o hlasovani podobne jako v Nvidia sekci
jj, udělat výběr z těch lepších desek a hlasovat!
JJ, to by se mi taky libilo .... :-))))
Já bych to taky docela uvítal! ;D Řeším teď totiž uplně stejnej problém. :-) A už jsem si dokonce i vybral favority.
Epox 8RDA3+
Epox 8KRA2+
ASUS A7N8X Deluxe
No prostě pořád ještě váhám mezi nForce a KT600.Prosím poraďte.Díky moc za každý ohlas.Zatim Čuz Hogac :lol:
KT600 a nForce2 to je stale dokolecka, to Ti nikdo neporadi .....
1. KT600 je levnejsi a ma lepsi vybavu.
2. nForce2 je vykonnejsi (ale cim narocnejsi aplikace, tim se vykon vyrovnava)
3. nForce2 by mela mit kvalitnejsi pameti ....
4. mrkni do sekce Ovladace a podivej se jake maji ruzne problemy VIA a nForce2 (nForce2 jich ma podstatne vice)
5. posledni revize desek nForce2 (od vyrobcu Abit, Asus, EPoX, Soltek) jsou na tom o mnoho lepe nez predchozi revize ....
6. Desky s VIA chipsety (kvalitni desky EPoX a Abit) jsou stale v revizi 1.x ale zadne fatalni nedostatky jsem nezaznamenal (EPoX, Gigabyte, Soltek, Abit)
Panove tohle je sekce VIA takze hlasovani z desek s via a nforce2 chipsetama je celkem nepodstatny sem davat kdyz uz neco podobnyho v nvidia sekci. Tohle ma bejt jako pomoc pro nekoho kdo vaha od jakeho vyrobce koupit desku..
vsak sem mel samozrejme na mysli pouze VIA, v Nvidia sekci je samozrejme hlasovani jen pro MoBo s NForce2, proste vybrat nejprodavanejsi KT600 a udelat hlasovani, aspon by bylo videt kolik procent uprednostnuje ten ktery model, nerikam ze to bude pro nekoho smerodatne pro nakup ale stejne se tu budete dohadovat co koupit takze jako mensi info by to urcite nezaskodiloCitace:
Původně odeslal honzAK
a nemůže se udělat hlasování s via chipset?Citace:
Původně odeslal honzAK
Dik moc.Takze Tim "ale cim narocnejsi apikace,tim se vykon vyrovnava",ze Via dotahuje nForce v narocnych aplikacich?Co je natom pravdy,ze kdyz nemas 2 pameti v nForce v dualu,tak je vynejsi s tou jednou Via?Citace:
Původně odeslal svaca
Dual chanel je vykonejsi, ale je limitovanej relativne pomalou sbernici athlonu a proste, cim narocnejsi aplikace, tak ty rozdili jsou mensi .....
Mrkni na jakykoli benchmarky vsude na netu .....
Treba v Quake je na nforci2 az 10 % vykonejsi, ale Commanche 4 tak 1-2 %.
Tot vse ....
Kdyz jsme u těch pamětí,co říkáte na Transcend DDR 400 256MB CL 2,5 ?Jo a co vůbec znamená to JR a TS?Na koupi nesky se mi zatim nejvíc jeví EPOX, bude tam ta paměť dobrá?Co EPOX a normální useří jakojá ;D .Tím chci říc,když tu fošnu nebudu zatím nějak přehnaně taktovat.Necham tam střední hodnoty,tak by se ta deska nemusela ani tak moc hřát.Chci prostě dobrejou stabilní desku,která mi nabídne dobrej víkon a nebudou s ní problémi.Myslítě že mi tohle všechno Epox umožní,a bez problémů?Je to dobrá deska pro normální usery jako já(trochu amatéry) ;D ?Epox se mi líbí jen mě trošku trápí to zvýšený napájení? ???Citace:
Původně odeslal svaca
Diký za rady.Nejsem sice nějakej zapálenej OC,ale tyhle dotazi sem píšu,protože jste lidi,kteří mají s deskama velký skušenosti a věděj co je dobrý a co ne.
A co takhle Gigabyte 7VT600 1394?????
Epox s kt600, jakakoliv je verze je cool ;D
tak uz to hlasovani udelejte a nemelte :-)
A co takto ABIT KV7 KT600...http://www.abit-usa.com/products/mb/...es=1&model=125
Ten Epox se mi taky zamlouva nejvic,ale mizete mi nekdo trosku okomentovat to ze dava vic Voltů nez má.Má to nejakej vliv na zivotnost atd..?Citace:
Původně odeslal mokus
jo jo to by me taky zajimalo jak je to s tim epoxem(tech cca.0,5 jak pousti do cpu)...ted resim co koupit,jestli Epox 8KRAI , soltek SL-KT600-RL , MSI KT6 DELTA-LSR co myslite?protoze ja fakt nevim:-))....jak je to s chipsetem KT600 a radeonama??
... Gigabyte 7VTA600, mozem len doporucit a mozem kludne prehlasit ze nie je pravda ze sa na nej neda taktovat ... z Palomina 1700XP som v pohode spravil 2100 XP (2000XP na default Vcore) a bez uprav na doske ci procaku 8-)
A co taky ktory sa nevie rozhodnut ani ktory chipset.. kde ma hladat radu? :?:Citace:
Původně odeslal honzAK
to by bylo na nic, výhody i nevýhody byly řečeny, akorát by se to zvrhlo do flameCitace:
A co taky ktory sa nevie rozhodnut ani ktory chipset.. kde ma hladat radu?
Medzitym som sa uz poucil a rozumiem ;D .. ale aj tak som bezradny ci mam cakat na ten novy southbridge od Nvidie, ktory ma podporovat aj SATA aj RAID aj LAN, btw neviete kedy to asi bude? .. a aj tak neviem ako to ovplivny stabilitu .. nieze zas bude treba cakat na rev. 2 alebo tak
jen pro zajimavost ...
tady
je par oceneni pro msi ... :arrow:
Ak cemu jsou dobra ty oceneni ???? Kdyz ty desky dlouhodobe nejsou spolehlive, prosim no flame ....
VIA chipsety (specialne Gigabyte a EPoX) nemaji problemy s Radeonem 9500, 9600, 9700,9200 v AGP rezimu 8x (pouze je dobre mit vyple fast writes, kvuli stabilite .... pak je to 100 pro)
MSI KT6Delta ma problem s R9600 (sapphire) v rezimu AGP8..... A to tak, ze proste nebezi ve 3D dele jak 5 min..... Po prepnuti do rezimu AGP4x je vse OK.... Jen se to musi udelat v ovladacich, protoze v biosu to proste nejde (coz jsem nepochopil, proc)
nevim jestli se od doby co jsem videl testy mezi agp 4x a 8x ale rozdil vykonu tam byl neco okolo procenta tak o co jde? :o
MSI kdyby to trosku vychytavali tak maj husty desky :) ale treba mereni teplot atd viz other forum.
Epox 8kra2i muzu jedine doporucit. Zatim bez problemu a stabilita jako skala.