Mám desku HIS KT133 ale nemam verzi A (KT133A).Zatím v ní tepe Duron 1300 ale co si budem podívad,čím víc nad 1300 tím lépe :-)
Bios mám z 10/2001 - novější jsem nenalezl.
Mike
Printable View
Mám desku HIS KT133 ale nemam verzi A (KT133A).Zatím v ní tepe Duron 1300 ale co si budem podívad,čím víc nad 1300 tím lépe :-)
Bios mám z 10/2001 - novější jsem nenalezl.
Mike
Podivej se na stranky vyrobce co k tomu BIOSu pisou.
Presouvam do VIA chipsetu.
Ked nemas Acko, tak to podporuje FSB len 100MHz.
nie je problem s FSB(mozes zvysit multak) ale s tym ze to nepodporuje TB+ jadra..Citace:
Původně odeslal Rainbow
To znamena ze to nepojde vobec ?????Citace:
Původně odeslal mino
Niekde na fore som cital ze ked das athlon xp 2400+ (2ghz) ktory ma 15 x 133 tak nabehne samozrejme ako 15 x 100 cize ako 1500mhz potom uz len staci zvysit nejak nasobic povedzme na 18 alebo 19..............
tak pojde tam ten procak alebo sa s nim vobec nezapne pc alebo ho odpali (mne ukazuje na durexe napetie 1,884 - 1,95 a pritom nejde v biose menit napetie a pokial vim tak standard napetie durona spitfire co mam je okolo 1,65V.... tolko keby pustila doska do TB tak by dlho nebol :? alebo :?: )
pozicaj si niaky TB a vyskusaj, inak to nezistis na 100%
Na cpudatabaze jsem nasel u xp1700 nebo xp1800 pripady kdy je meli na KT133E coz taky ma umet jen FSB 100.
V bazaru mi rekli ze lide tam zkouseli co do starsich desek a varovali ze do cele rady desek jde dat jen Palomina a ted nove Durony.
Mam pro mladyho druhy PC s KT133E a tak uvazuji o zmene.
Krome techto obecnych rad jen vsechny me zatimni zdroje rekli Zkus - uvidis. :?:
Ked palomino a new durony tak urcite aj tb pretoze applebred(new duron) a thoroughbred je to iste iba applebred ma vypnutu 3/4 cache....... :!:Citace:
Původně odeslal short24
Ked palomino a new durony tak urcite aj tb pretoze applebred(new duron) a thoroughbred je to iste iba applebred ma vypnutu 3/4 cache.......Citace:
Původně odeslal short24
:!: :!:
Tak jsem testnul metodou pokus omyl. Do Iwill KK266+ [via kt133a] TB BO 1800+ nesel.
Do Abit KT7E sel, ale je superlocked a umi krome FSB 133 taky FSB 200, tak se vyhledove stejne koupi jina deska. Ten potencial laka.
OT : Já měl na desce s KT133 Athlona 1,13(8,5x133) a hlásil se jako A850(8,5x100). Větší násobič jsem nezkoušel./přestože v Biosu šlo až 12.5/.
Zdar.
Mal som na doske s KT133 bez Acka 1700+TB B0 a isla v poho akurat na 100 MHz FSB ale cez multi som ju dostal na 2200MHz bez navysenia vlotaze.
KT133E ide
KT133 zalezi od dosky abit,epox,asus velka pravdepodobnost ze pojde
pretoze ho sice nespozna ale ist by mal ako unknown CPU ak mas
no name dosku znizuje sa sanca to rozbehat ale nadej je!
Tak mne napr. v doske QDI!! isiel v poho akurat nevedela co v nej vlastne je za procak.
AMD AthlonXP Tbred A0/B0 běhá v deskách s VIA KT133 chipsetem. Pro správnou detekci je nutné modifikovat bios. FSB se dá nastavit zhruba 110-115MHz.Citace:
Původně odeslal Peter Chovanec
Jinak jde udělat modifikaci aby fungovali násobitele 13-24x :-)
Možné omezení se týká MoSFET a VRM/VRD, že by nemuseli vyšší freq. utáhnout
Desky jsou levne kup noveho... Spec ma pravdu ale je nesmysl cpat krasny XP procesor FSB 133 do KT133, ktera ofiko neumi FSB133, kup KT600 (2000 kc) a 256 MB DDR333 (1250) a mas pokoj ....
Jak ? ;DCitace:
Původně odeslal Spec
aj mna by zaujimal ten modifikovany bios, mam abit kt7 1.01, 1700+tbred, cize neznamy cpu, len som ho nikde nenasiel, asi neviem hladat, ten navod ako na vyssie nasobice som nakoniec nasiel, uz sa tesim na pajkovanie na dosku.
Co takto pohnut palicou hore kliknut na hladat a tam napisat kt7a vybrat forum BIOSy stlacit hladat a neveril by si ale mne tam vyskocilo presne 14 prispevkov pricom prispevok upraveny a9 pro abit kt7(a/e) je o modifikovanom biose aj z odkazmi na bios. Takyto ludia mi fest lezu na nervy.Citace:
Původně odeslal Crazy Horse
mas pravdu aj ja si niekedy leziem na nervi
Napr. na Abit KT7A cize kt133a nejde vobec Duron 1300?? vobec ale 1600 ide:) inak aj Xp s T-Bred no tak asi tak...