Poblem je popsany o par prispevku nize.
Printable View
Poblem je popsany o par prispevku nize.
Ja predpokladam ze rozoznas PASTU a PASKU.
Ah, no zase jsem to blbe popsal. No to je jedno...nejak to vyresim.
Ja to taky nejak nepochopil ???
Ale presunu to do chladicu.
Chapu, blbe jsem to popsal.
Ted je situace takova, ze jsem hodil ten heatsink na CPU, z jedny strany zahaknul ty uchyty za socket a z ty druhy strany(jak je tam takova zarazka, treba na sroubovak, aby se to dalo pritlacit) jsem to za boha nemohl zahaknout(tlacil jsem jak blazen a povedlo se mi maximalne to priblizit tomu socketu). Tak jsem ten chladic opatrne sundal. Zrejme bude potreba trosku ty uchyty ohnout, aby byly po nasazeni chladice bliz tem zarazkam na socketu.
Jenze ted asi budu muset odstranit tu puvodni zvykacku, ocistit procesor a dat tam nejakou pastu, co? Kdyz uz jsem to tam jednou nasazoval a v ty zvejkacce je otisk jadra.
Pokud se jedna o box chladic, coz asi jo, tak je dobry si precist manual.. Me to hodne pomohlo, zvlast polohy sroubovaku.. Pokud to udelas podle obrazkovyh navodu, tak je to jednoduchy..
Tu zvejkacku ocisti z jadra i z chladice a dej tam nejakou normalni pastu :wink:
Mam sice jinej chladic, ale mel jsem docela problem se sponou. Proste i kdyz jsem to cvicne zkousel na stary desce a starym CPU, tak i po brutalnim pritlaku jsem se sponou ani nedotknul uchytu na socketu :evil: A spona byla pekne tvrda, skoro nepruzila. Holt jsem to musel rozhodit a tu sponu ohnout, jinak bych to tam nikdy nedal :? nebo neco zmrskal ;D
HAVTOM: No presne tohle se mi stalo. Tak jsem to sundal a ohnul. Protoze, jinak by to urcite nedopadlo dobre ;)
Ocistil jsem tu zvejkacku z jadra a chladice, nanesl na ten chladic tenkou vrstvu bily pasty(od Elchemu), rozetrel to plastovym obalem. No a na jadro jsem dal o neco tlustsi vrstvu. Pak jsem to tam priklopil a v pohode zacvaknul. Tak doufam, ze bude vsechno OK.
Diky za pomoc.
Jo, tuhle pastu mam taky .... teplota uplne stejna jak u ty, co byla dodana s chladicem (i vypada a chova se uplne stejne) Jen toho byl kybl za 64Kc ;D
Jinak obvykle staci tenka vrstva na chladic (zas ne pruhledna) protoze nejspis po sundani zjistis, ze je skoro vsechno kolem jadra a mezi chladic a jadro se toho moc nevmestna :-)
Ja to delal podle nejakyho navodu na ZIVE. Malinka vrstva na chladic a 0,1-0,3mm vrstva na jadre. Tak to snad poslape.
Btw. vsimnul jsem si, ze ten boxovany chladic vypada UPLNE stejne jako COOLERMASTER CP5-7JDIB, akorat ze na vetraku nema napsano Coolermaster ale AMD :) Zajimavy ale je, ze ten Coolermaster je staveny max. do Athlona 2400+ a ja ho dostal k 2500+. Je mozny, ze je tam nejaka uprava, krome toho loga? :)
Jo, vetrak nebo jeho otacky :-) A nebo vubec nic ... proste to u AMD proslo a hotovo, vic to neresili. :-)