Mam vzoreček, ktery mi vypočítá spotřebu vody na panelak na 1 byt. Dalsi, ktery to prepocita podle danych parametru na koruny a ten vysledek bych potreboval nejak zaokrouhlovat na padesatniky, ci cele koruny matematicky.
Printable View
Mam vzoreček, ktery mi vypočítá spotřebu vody na panelak na 1 byt. Dalsi, ktery to prepocita podle danych parametru na koruny a ten vysledek bych potreboval nejak zaokrouhlovat na padesatniky, ci cele koruny matematicky.
nejakzm IF vzorcom by to malo v pohode ist :)
MadCap
Citace:
Původně odeslal Levis_X
na cele koruny
=ZAOKROUHLIT(XY;0)
kde XY je bunka jejiz hodnotu chces zaokrouhlit, jak proste :) Pokud trvas na tech padesatnicich a nikdo to tu nenapise, tak se na to podivam a zkusim ale ted fakt ne, jsou 3 rano :)
the answer is >
=KDYŽ(ZAOKROUHLIT(A2;0)-A2=0,5;A2;KDYŽ(A2-ZAOKROUHLIT(A2;0)<0,5;ZAOKROUHLIT(A2;0);ZAOKROUHLI T(A2;0)+1))
enjoy ;) > je to asi trosku komplikovane a mozno by to slo jednoduchsie, ale fungovat to funguje :D
MadCap
Citace:
Původně odeslal MadCap
Ja tam mam vzoreček =C3*$B$16 a když za to pridam ten tvuj vzorecek, tak mi to pise neco o cyklickym vzorci.... a vypocita se nula
Tak skús =ROUND(C3*$B$16;1) alebo =ZAOKROUHLIT(C3*$B$16;1)Citace:
Původně odeslal Levis_X
ROUND je asi adekvátne ZAOKROUHLIT
tá 1 za bodkočiarkou je počet miest na zaokruhlovanie. Ak dáš 2 tak ti to zaokruhluje na stotiny, 1 na desatiny, 0 na celé, -1 na desiatky, -2 na stovky a pod.