Mám HDD IBM 60GB (7200/2MB cache)a chtěl jsem si časem dokoupit stejný na RAID0, bohužel Hitachi už dodává jen 40 a 80GB. Bude mi to fungovat, když tam připojím Maxtora 60GB (7200/8MB cache)? Nebo si mám radši koupit rovnou 120GB? Díky
Printable View
Mám HDD IBM 60GB (7200/2MB cache)a chtěl jsem si časem dokoupit stejný na RAID0, bohužel Hitachi už dodává jen 40 a 80GB. Bude mi to fungovat, když tam připojím Maxtora 60GB (7200/8MB cache)? Nebo si mám radši koupit rovnou 120GB? Díky
fungovat by ti to malo, len neviem ako to je s tou cache presne .. teda ci to nebude robit problem, ale snad nie ;) samozrejme je ale lepsie mat dva disky identicke, ty budes mat dva rozdielne rychle > jeden bude brzdit druhy ... :) inak ak ti nejde az tak o tu rychlost (pri RAID hlavne o rychlost zapisu) tak by sa ti oplatila skorej kupit 120tka ... menej problemov a spekulovania ;)
MadCap
Nedavaj tam rozdielne disky - fungovat to asi bude, ale moze sa ti lahko stat, ze to bude este pomalsie ako kazdy z tych diskov samostatne alebo to bude robit ine problemy. Inak RAID0 je velmi nebezpecna vec - ak odide jeden disk, stratis vsetky data.
Díky :wink:
Takže to asi vyřeším nákupem té 120tky ;D
no vidis ako sme ta ukecali :) ale nemysim ze by to bolo pomalsie ako hociktory s tych diskov samostatne ... ???
MadCap
Kdyz mas kvalitni disky a kvalitni chlazeni a ZALOHY, neni zas RAID 0 nicim hroznym.
No staci dat dve rovnake Barracudy ATA IV a uz to je pomalsie ako kazda samostatne :-)
Lord_Maxx: Viac diskov -> vacsia pravdepodobnost, ze niektory z nich odide. Pri tom, ako sa dnes disky seru, to je celkom nebezpecna vec. Radsej RAID1 - samozrejme pokial tam mas aj nejake dolezite veci a nielen warez, mp3 a filmy.
no best je 1+0 nie? strip/mirror :) teda aj cena je taka lepsia ..
MadCap
Lepsi je RAID5, ale na to treba radic s vlastnym procesorom.
no na to som zabudol .. ale na to uz treba vazne gut radic ako vravis .. drahy aj dost :( to ma aj vlastnu vyrovnavaciu pamet etc ..Citace:
Původně odeslal Rainbow
MadCap
No ja mam podobny problem - uz som sa na to raz pytal, ale bez odpovede...
na doske ABIT NF7-S ver2.0 chcem prave koly rychlosti vyuzit RAID 0 - PC sa pouziva na strih videa a pracu s grafikou ...
ALE nemam prachy na 2 nove identicke disky SATA, tak planujem kupit len jeden Seagate 80GB s 8MB cache a k nemu zapojit cez redukciu SATA/PATA 80GB seagate, co tam mam teraz - problem ale je ze ten co mam ma iba 2MB cache , ta sa obavam ci to bude fungovat OK ... ???
Koľko diskov treba na RAID 0+1 a do akej miery sú chránené dáta?
4 identicke disky > je to stripping a mirroring takze dva na stripp a dva na ich mirror a typ padom su data chranene stopercentne ;)
MadCap
Když už je to tady, tak pěkně načatý, tak taky přidám dotaz :-)
Mám Seagate Barracuda IV 80GB a plánuju k němu koupit 80ku Seagata 7200.7, s tim RAID řadič, a ftrknout to na RAID 0, ale de mi o to jak to bude rychlý, právě sem si tady přečet, že sou 2 Seagaty v RAIDu eště pomalejší než samostatně :roll:
Neslo by to aj napriklad: 2x 40GB na stripping a mirrornes to na 1 80GB ?Citace:
Původně odeslal MadCap
No myslim, ze to bolo poriadne pritiahnute za vlasy :roll: :!:Citace:
Původně odeslal kecinzer
... podla testu na www.pctuning.cz je RAID 0 s 2x seagate rychlejsi nez jeden 10000ot WD ... :!:
ALE tam boli pouzite 2 identicke disky, takze ak mas jeden s 2MB cache a druhy novsi s 8MB cache tak tu to zjavne nema nikto odskusane :?: :? , mna by tato moznost tiez zaujmala - vid moje otazky tu na fore...
ani nahodou, uvedom si ze tie 2x40 su rychlejsie ako 1x80 a uz len kvoli tomu by to vobec neslo ;)Citace:
Původně odeslal -=HaDeS=-
MadCap
Oba kouksy budou s 2MB cache :wink:Citace:
Původně odeslal Marcelino