Odhlučňování (case, hdd, zdroje, cpu, monitory... ? ;-)
Jak a hlavně čím odhlučňujete svoje počítačové miláčky, co používáte za materiály, máte něco co opravdu brutálně snižuje hlučnost (nějaká pouzdra na hdd, dostatečné účinný pasiv místo aktivního chlazení s větráčkem atd.) ? poraďte kde co jak, ukažte... můj sen je stroj za provozu v noci neslyšný (rendering, encoding, downloading).
Re: Odhlučňování (case, hdd, chadiče, zdroje, monitory ? ;-)
Citace:
Původně odeslal Vysta
... můj sen je stroj za provozu v noci neslyšný (rendering, encoding, downloading).
ja som si ten sen splnil 8-) - vid moja zostava v popise :!: 8-)
skutocne staci "vyhadzat" vsetky "male" vetraky a nahradit pasivom (grafika) , resp. pomalobeznym 8cm vetrakom s "wind tunelom" - vetraky vhodne rozmiestnit a znizit otacky pod 2000ot/min - tak aby takmer nebolo pocut ani sum prudiaceho vzduchu v nocnom tichu... a samozrejme treba mat tichy disk - ja mam pravdepodobne najtichsi 7200ot disk co sa predaval - barrcaIV 20GB - a musim povedat , ze momentalne je to "najhlucnejsi" komponent v mojom PC 8-)
"maly" postreh k vetrakom : treba ich uchytit k case PRUZNE, NIKDY ich nesrobujte pramo na chladic ci case, aby sa neprenasali vibracie pri nizkych otackach a prave na zamedzenie vibracii treba pouzivat vetraky s KLZNYMI loziskami a nie s gulockovymi - klzne su JEDNOZNACNE tichsie pri nizkych otackach ALE NUTNA podmienka je , ze musia byt osadene "NASTOJATO" ! :!:
IBA MOLITAN nalepeny na splechy a podobne hluposti NEZNIZIA ucinne hluk v PC - NA TO je nutne pouzit material , ktory je podstatne hustejsi a tazsi - napr. nieco ako bitumen alebo podobna asfaltova hmota, ktorou sa olepuju a spevnuju zvnutra steny reproduktorovych sustav... :!:
Re: Odhlučňování (case, hdd, chadiče, zdroje, monitory ? ;-)
Citace:
Původně odeslal Marcelino
IBA MOLITAN nalepeny na splechy a podobne hluposti NEZNIZIA ucinne hluk v PC - NA TO je nutne pouzit material , ktory je podstatne hustejsi a tazsi - napr. nieco ako bitumen alebo podobna asfaltova hmota, ktorou sa olepuju a spevnuju zvnutra steny reproduktorovych sustav... :!:
A co je bitumen apod. a kde to sehnat? (V Praze) :?: