Zkousel jsem ji vypnout, a v UT 2003 demo se mi vo neco zvedly fps.. sice mi to slo blbe i tak ale proste slo to o neco lip..
a pomohlo by koupit nejakou uplne obycejnou zvukovku tak za 400 kc?
Printable View
Zkousel jsem ji vypnout, a v UT 2003 demo se mi vo neco zvedly fps.. sice mi to slo blbe i tak ale proste slo to o neco lip..
a pomohlo by koupit nejakou uplne obycejnou zvukovku tak za 400 kc?
Nepomohlo, pokud se ti to nehýbe rozumně s integrovanou grafikou, tak kdyby sis koupil nějakou externí do PCI slotu, tak by sis věru co se týče rychlosti nepomohl, radši pošetři a kup si lepší CPU, případně grafiku, nevím co máš teď.Citace:
Původně odeslal Kostihouse
ja napsal ze mam integrovanou zvukovku ne grafiku..
mam Duron 850, Gf4 MX, MB MSI 6340 v 3.0b, 384 mb ram..
Mě jdou gamesy rychlejc na integrovaný zvukovce než přez Live :-(
njn me by live byl naprd.. mam jen 2 bednicky..
Ja mam 2 "bedny" a Live ;D ( neni Live jako Live ) :wink:Citace:
nojo ja myslel 5.1 :)
ja si spis myslim ze ty fps se zvedli jenom kuli tomu ze ti nehrala hudba a zvuk po tom co si ji vypnul, v kazdy hre kdyz vypnes hudbu tak beha lipCitace:
ja když hraju w3 po netu a u toho mam winamp taka se mi to po čaase začiná "zpomalovat"
Integrovaná zvukovka je úplně stejná jako externí. Je připojená samořejmě rovnou na PCI sběrnici. To co tu řešíte je spíš zaležitost driverů. To drivery si berou procenta výkonu, né zvukovka. Je fakt že drivery pro live(některý verze), byly hrozně napsaný, zvláště rozhraní pro EAX a ruzný jejich píčovinky, který sežraly strašně prostředků. Najdi dobrej ovladač, a je to, je to stejný jako třeba s grafikou.
takže novy VIA hyperion když mam kt600?
no to jsou drivery na chipset ne?no ale mozna maji v sobe i audio drivery,nevim...Citace:
Původně odeslal joXerus
a co treba od vyrobce zvukarny?treba www.realtek.com.tw ...
no ja doufam že je to v hyperionech jinak nevim kde sosat...jakou ma ta moje mobo?? myslim cosi650
no v hyperionoch to nebude skus tu: http://www.realtek.com.tw/downloads/...&Software=TrueCitace:
Původně odeslal joXerus
Nemáš tak úplně pravdu... obzvláště ve hrách je to dost rozdíl. Většina (možná všechny) integrovaných zvukovek a většina levných zvukovek má málo (4-8) nebo žádné hw kanály pro 3D zvuk - neumí s nima pracovat. 3D zvuk ve hrách je tedy potom mixován softwarově a to zpomaluje. Rovněž lepší zvukovky (Live, Audigy, Fortissimo) zvládají různé efekty - hardwarově právě na zmiňovaných hw kanálech. Čím více je kanálů, tím lepší je ve hrách celkové ozvučení (více zvuků najednou) a je méně "namáhavé". Některé zvukovky hw kanály pouze simulují a ve skutečnosti jde pouze o sw kanály - např. u SB 128, SB 4.1 digital. Zvukovky Live, Audigy a třeba ještě Fortissimo rovněž obsahují nějaký ten DSP - EMU10k1/2, Crystal atd. Tím se levné zvukovky typu CMI8738 chlubit nemůžou. Takže určitý rozdíl mezi levnými zvukárnami a dražšími tu je a vždy byl. Jistě to vše zavisí i na driverech, ale ne jen na nich.Citace:
Původně odeslal Arteee
S SB128 jsem měl zátěž ve hrách nebo třeba i ve Wampu o hodně větší (i 30%) než se stávající Livkou (2-6%).