Ahojky potřebuji vědět jestli pojede 800MHz P4 2,6 Ghz na Desce která 800Mhz nepodporuje ?? a zvládá max 533Mhz ?
Pokud ano jak bude tohle stabiln popřípadě budou vznikat nějaké problémy ??
Pokud jste to tu už řešily tak sorry :roll:
THX
Printable View
Ahojky potřebuji vědět jestli pojede 800MHz P4 2,6 Ghz na Desce která 800Mhz nepodporuje ?? a zvládá max 533Mhz ?
Pokud ano jak bude tohle stabiln popřípadě budou vznikat nějaké problémy ??
Pokud jste to tu už řešily tak sorry :roll:
THX
Deska může nesprávně nastavit FSB a i tak to asi nepojede na víc než 2600 / 200 * 133 MHz.
tak že to můžu teoreticky zkusit ?? a nic by se nemělo stát :))
Můžeš, dávám ti svolení ;D .
hehe :) maximalne ti bude menej piect ;) ale asi by bolo gut tam nahodit rucne fsb, bohvie ako to nadetekuje ....
MadCap
no tak nakonec jsme teda sehnal 2,4Ghz/533Mhz :) takže je po problémech
skoda, mohl jsem byt v obraze, jestli tam tu 2.4C muzu dat nebo ne ;D
Tak jak bych řekl znovu oživuji tohle téma s dotazem zkoušel to někdo ???
Mám možnost repsektive zkusím přes víkend ve svojí desce kde teďka běží P4 2,4/512 vyzkoušet procesor P4 2,8/800.
Myslím že by to mohlo jet otázka je jakej to bude mít přínos a nebo odnos :roll:
Myslím že to pojede jedinej problém by mohl bejt v detekci CPU a případně HT :!:
ja sem to zkousel v desce s i845ge. cpu tam jede, jen jede samo na takovy freq fsb co zvladne deska, takze pokud je to nejaka lepsi tak muze jet i treba na fsb180. pokud navic podporuje HT (jako treba ta 845ge), ht muzes samo pouzivat, jinak to pojede jak 'obycejnej' 1 cpu.
mám Asuse P4B533-E čip tam je 845E tak uvidím co to dá pokud by šlo apsoň 14x266 tak by to stačilo :lol:
no takže nic moc teda deska jej detekuje jako 1400Mhz procesor (pochopitelné že 8-) ) nasobitel je tedy uzamčen na hodnotě 14x bohužel jse mi nepodailo doáhnout frekvence 14x200 :( takže procesor nejel ani ve svém taktu. Po malem zkoušení jsme to vzdal a hodil zpátky svůj procák. Hold to chce jinou desku no favorita už bych měl ale kdo to bude sponzorovat ??? :-(
Třeba Intel E7205 Granite Bay zvládá v pohodě i více než 800MHz FSB, např deska Asus P4G8X.
mne se teda kombinace Gigabyte desky s i845E cipsetem, Pentium 4 2.4C a OCZ DDR433 nerozjela :|
2.4C je prescot ne? (uz mam v tech pismenakch bordel)..jeslti jo tak by moh byt problem v napajeni ci necem takovem...Citace:
Původně odeslal wong
Acka su NW 100fsb (400), akurat 2.4A a 2.8A su prescotty na 133fsb bez HT, Bcka su 133fsb NW, Ccka su 200fsb NW
200 fsb prescotty s HT su znacene Eckom
diky za osvetleni...uzje v tom solidni gulas :roll:Citace:
Původně odeslal SajmoN
no ja som skusal P4 2.4GHZ 533FSB NW na doske INTEL co podporovala len 400FSB. takze 4.5*400 1800MHz, bola to moja smola..., kedze intel nevedel taktovat, a preto dosku intel uz nigdy viac!
4,5*400? lol ty frajer .. to bolo 18*100 namiesto 18*133 ROFL :)
MC
dik za opravu MadCap :wink: je to presne tak ako si to napisal :oops:
jo funguje to mne tak compik bezi mam p4 2.6/800 ht a bezi mi to na asus p4sdx coz je sis655 ktera umi jen 533 a diky tomu jedu jen na 2.1 :((
takze pokud by nekdo tuhle desku chtel :-) hned ji dam
NO, takze:Citace:
Původně odeslal sunnak
1) SiS655 podporuje 666FSB
2) ked mas multak 13(2600=13*200) a procak mas na 2.1G (tipujem ze v skutocnosti to je 2.16) tak trepes hovadiny, lebo vlastne bezis na 666FSB a nie na 533 (vtedy by si mal frekvenciu 1.73G).
Apropo, ta doska by mala bez vacsich problemov aspon 180MHz FSB dat stabilne(teda ak ma AGP/PCI Lock, co by mala mat)
STF u NB :-)Citace:
Původně odeslal mino
hele ja sam vim nejlip na kolil mi prosik bezi tech 666 je docela mozny jinak tahle deska zvladne 1000Mhz FSB akorat mne to vsecko kurvi pameti a samotna deska je pica
mas vlastne skusenosti alebo si to niekde cital?Citace:
Původně odeslal Daniik
P.S.: Ked dostanem do ruk NW C tak to skusim ;)