Rozhoduju se mezi 17"Eizem LCD L557 a 17"Acerem Al1731m..fakt nevim kterej je lepsi.Poradte mi pls. nekdo.Diky..
Printable View
Rozhoduju se mezi 17"Eizem LCD L557 a 17"Acerem Al1731m..fakt nevim kterej je lepsi.Poradte mi pls. nekdo.Diky..
Bral bych rozhodne Eizo.
Koukni se na kontrast, uhly a pod.
Acer neni znacka, Eizo je kvalita.
Znacka neni vse.
Taky vybiram LCD, ve hre mam jeste Smasung a Sony, to pisi jen pro to, aby jsem ti zkomplikoval vyber ;D .
Pokial nepozeras na peniaze tak jednoznacne EIZO !
EIZO robi profesionalne monitory/LCD a porovnavat ho s ACERom je sebevrazda (pokial nepozeras na $$$ a maju rovnake parametre udavane vyrobcom)
pockat na Eizo L550, technologie jako ten acer / takze taky 16ms/ a je to Eizo.
No ja jsem nekde cetl ze ty Eiza jsou spis pro statickou praci a ne na hry a filmy, ale nevim.
Kazdej chvali Acery, ale me se moc nelibej.
Sam jsem premyslel o Viewsonic VP171S a ted posledni dobou uvazuju o Sony HX73S.
Co rikate radsi na tyhle?
kde se o tomhle monitoru pise?Citace:
Původně odeslal mager
Takze jsem majitelem EIZA L557K a jsem spokojen. Jen ta doba odezvy by mohla bejt nizsi. U filmu a beznych her je to v pohode, ale u Quaka2 kde mam vlastni textury (dost kontrastni) se to uz projevuje. Ale neni to nic co by me ve hrani omezovalo.
Pred koupi jsem se rozhodoval mezi SONY a EIZEM a vyhral... :-)
PS: Acer pro me neni znacka monitoru.
na pctuningu vyslo info o parametrech a ze ho koncem listopadu uvedou na trhCitace:
Původně odeslal Nicx
v obchode jsem porovnaval asi tak 40LCDmonitoru,eizo tam sice nemeli ale byl tam hyunday,sony,hercules,acer,samsung,neovo a jeste par dalsich a at jsem nastavoval co sem chtel,acer mel jasne nejlepsi obraz ze vsech - 15ka i 17ka 1731m,ted mam acer 1721 (ma o neco lepsi parametry nez 1731) a spokojenost ;D
zajimavy... ja byl nekolikrat ocumovat LCD a muzu rict, ze Acery staly vetsinou za hovno... na me zapusobily vic i LG, Hansol a AOC :lol: No, ale Eizo je Eizo - 5 let zaruka a opravdu trochu jiny pohled na vyrobu LCD od techto chlapiku :wink: No a abych nezapomnel na svou milovanou Iiyamu -> taky si myslim, ze patri spise k lepsim vyrobcum, ale jaxi se o ni v souvislosti s LCD nepise :|Citace:
Původně odeslal Madman
To Madman a Xima: Hoši takto v obchodě to nelze oběktivně porovnávat!! Proto si taky odporujete. Aby jste objektivně vyhodnotili kvalitu zobrazení různých LCD je třeba alespoň trochu stejné podmínky. Minimálně by měly ty porovnávané LCD být připojeny přes DVI, aby se vyloučila chyba způsobená oběma D/A převodníky, při různých grafických kartách, protože asi nebudou všechny LCD připojeny na stejný comp. No a další věcí je stejný obrazec, čí pohyblivý obrazec a také mít možnost si pohrát s nastavením. Třeba ty Acery mají docela mizernou automatiku, resp. obraz přes analog za moc nestojí (málo kontrastní...), zato však přes DVI je to velmi pěkné. Jiné, třeba SONY, nepoznáš kdy je připojení analog a kdy DVI - stále sqělý obraz, atd... Taky mám zjištěno, že rychlost zobrazení, resp. tvorba stínů za pohybujícím se obrazem je menší na rychlých kragikách, čili i toto by chtělo zohlednit...... no prostě to není objektivní takhle to posuzovat.
budes se divit,ale byly tam uplne stejne podminky - vsechny byly vedle sebe,pripojene byly na jeden comp,na vsech bylo to same - film a pak sem zkousel jeste v oknech,nastavoval jsem je jak sem chtel,sice nebyly na DVI ale aspon slo objektivne posuzovat vsechny,a hned vedle toho aceru konkretne 1731 bylo sony asi za 22000Kc a acer byl jednoznacne lepsi,dal se s nim srovnavat snad jen herkules a par dalsich,ale subjektivne se me proste nejvic libil acer-treba v tmavych mistech bylo na aceru videt detaily zatimco na ostatnich uz ne,a to sem mohl delat s nastavenim co sem chtel...kazdemu se ale mozna libi neco jineho,takze si to chce porovnat a vybrat podle sebe,nejde rict ze tento je proste nejlepsi,pro kazdeho je nejlepsi neco jineho,ja si vybral acer a jsem spokojeny :DCitace:
Původně odeslal Ladis
Ja sedim tedka u aceru AL1931 pres dvi a obraz jako vino ( v tyhle cenovy kategorii asi neni nic lepsiho). I kdyz me docela stve odezva, pri scrolovani textu je to o dost horsi nez crt. Ale co se da delat, to je holt neduha lcd a jeste par let bude.
Jinak samozrejme EIZO je jina trida (zvlast ty s 10bit gama prevodniky) a vdycky bude lepsi nez cokoliv jineho. Ale take patricne drazsi.
To spatne scrolovani ale nema na svedomi odezva, ale grafika !!!!! Na vlastni oci jsem se o tom presvecil na mem VX 700 (uz 2 roky starem). Dokud jsem mel ATI Radeona VE, nebo Radeona 9000Pro, tak mi to pri scrolovani taky trochu mazalo (pri pohybu textem, nebo oknem s textem vzdy puvodni pixely pred zmnenou svitily jeste okamzik). Ted jsem vymenil za Radeona 9800SE a najednou po tomto neduhu ani stopy!!Citace:
Původně odeslal Demostenes
Tak to si prave "objektivne" hodnotil vlastnosti A/D prevodniku jednotlivych LCD, ale nikoli vlastnosti zobzazeni LCD. ............... Jo Acer pekne sviti, ma vysoky kontrast, ale prave u Aceru jsem se setkal s nejvetsim rozdilem v kvalite zobrazeni analog/DVI. Analog nedokaze toho kontrastniho potencialu panelu vyuzit.Citace:
Původně odeslal Madman
Ja se ted take rozhoduji mezi AL1931 (tedy Acerem) a P19-1 (Fujitsu-Siemens). Ten Acer se mi libi, ale ma mizernou regulaci jasu, vse se ladi v podstate kontrastem a RBG. To ten P19-1 ma vse jak ma byt, reg. jasu reguluje jas, kontrast reguluje kontrast a pak ma jeste nastaveni vykonu podsviceni, coz je super. Tomu rikam regulace, jak ma vypadat a jak je kazdy zvykly z CRT monitoru. V praci jsem nedavno dostal model 20" 5110A od stejne firmy a je to opravdu bomba. Asi to vyhraje ten Siemens.
hm, vidis Ladis -> tady konecne pises zajimavy weci, ale v tom cc threadu crt vs lcd jsi to pos.ral :lol: :lol: nic ve zlym :wink:Citace:
Původně odeslal Ladis
Tak to tedy nevím proč :?: ???Citace:
Původně odeslal Xima
No to je hlaska ! :lol: :lol: :lol: :roll:Citace:
Původně odeslal beerak
Vydel jsi nekdy v chodu napr. 1931 ale i 1731 pres D-sub ? Jestli i pak bys toto vyplodil tak nevim.... Vis co maji vubec za obrazovky ???
Zajimavy je ze Acery jsou ted u nas nejprodavanejsi LCD. A to si je kupuji zvlaste lide kteri o tom neco vedi ! Napr. i odsud...
OT: A NB Acer jsou podle Tebe taky spatny protoze nejsou znacka ? Ty jsou ted bezkonkurencne nejlepsi...
Citace:
Původně odeslal beerak
máš něco proti Aceru LM1731 ?? se klidně přijeď podivat... myslim že změníš názor 8-)
2 dawe: NB Acer TM 620 rulezzz :wink:
To dawe: Obávám se, že Acery lidi kupujou hlavně kvůli ceně. Pokud bychom brali kolem 2500eur, acer by zřejmě nebyl nejprodávanější (stejně jako úžasná fabie).
Acery (benq) při přepínání rozlišení pískaj. Něco jsem kolem toho hledal na netu a našel jsem názor (JPP), že někdo ze servisu lcd říkal, že to jsou nejporuchovější lcd. Možná je to proto, že se jich prodává nejvíce, takže v % to vychází jako jiné značky.
hm,piskaj?muj acer teda rozhodne nepiska,je tichy jako armg na irc kanale :lol: a ze je nejporuchovejsi?zaruka 3roky to jisti,stejne si myslim ze se nepodela,vadny bod nemam ani jeden :-)Citace:
Původně odeslal DAN2
v práci máme několik Acerů 1721 na dsub a obraz je libovej.
toho 1731 si nekupuj, má 25ms (1721 má 16ms). Do kanclu nebo na DTP apod je 25ms v pohodě ale na hry a filmy by to nemuselo být to pravý ořechový