Mam Athlon1700+ na doske GA 7VAX. Bios F12 .
Max.FSB ktoré sa mi podarilo nastaviť bolo 143. Ked to skusim dat vyššie comp mi nenabehne. Asi bude problem v deličke , ale ako ju mám zmeniť ? V čom sa to nastavuje ? Na doske mám len jeden DIP.
Printable View
Mam Athlon1700+ na doske GA 7VAX. Bios F12 .
Max.FSB ktoré sa mi podarilo nastaviť bolo 143. Ked to skusim dat vyššie comp mi nenabehne. Asi bude problem v deličke , ale ako ju mám zmeniť ? V čom sa to nastavuje ? Na doske mám len jeden DIP.
U fsb 143 by neměl bát problém ve vysokém PCI/AGP clocku :| .To bych čekal až při nějakých 155-160 fsb v Tvém případě.
Spíš se podívej,jak máš nastavené paměti,kolik votáže pouštíš do CPU atd..
Pamete mam 2ks 256DDR/333 Hz.
Voltaž do CPU je 1,65 - to je minimum na tejto doske.
Pamäte su nastavene na AUTO
.. hmm ked uz sme pri FSB ... aku max frekvenciu na PCI este povazujete za bezpecnu, hlavne s ohladom na HDD :?
Stabilně jsem provozoval disky na 38 PCI a nic se nepoškodilo.
2 Rene:zkus snížit časování pamětí nebo je dát na 266 ne 333 a zvyš také voltáž pamětí alespoň na 2.7V
Fajn , len mi porad s časovaním. Vyrieši sa tým aj problém s FSB ?
Ja mam standartne 40PCI a vsechna zarizeni na radici OK, pri PCI 42 uz zlobi DVD a pri 43 i palka, ale disk maka az do 47 :-o (FSB 235)Citace:
Původně odeslal Deezel
Ja ted zkousim 233x9=2096, PCI=39MHz, disky zatim neprotestujou a A-DATA na 466 taky drzej .... jen chipset jsem musel uz pobidnout stavou ... :-)
SEM V TOMDLE SMERU LAMA :oops: CHTEL BYCH SE ZEPTAT JAK TO POZNAM NA MSI VIA KT 333 ??? TAM TO V BIOSU NIKDE NENI A TIM SE BOJIM KOLIK ME TO NA TO MOJE UBOHY 178(9)X11,5 PRDNE DO HDD HODNE,PZE TET ME ZVUKOVKA LUPE PRI NAHRAVANI HER. :-( (UT2003,VIETCONG)
ja som prevadzkoval KT400/VAXku/ na 11*200 a v poho.
VYPNI SI CAPS LOCK, LAMO ;D :wink: fsb v biosu mit musis, ve winech si to najdi v nejakym programku (cpu-z, sandra, hwinfo, aida a jim podobne). u msi se delicka 1/5 zapinala nekde u fsb 153 - u verzi Ultra, tusimCitace:
Původně odeslal D@DIK
Tim chtel rict, ze s delickou 1/5 a FSB 178 mas PCI=178/5=35.6MHz :-)Citace:
Původně odeslal D@DIK
Jinak ta zvukovka je mozna prave ono, zkus to snizit a uvidis ...
Na Gigabytech s KT400 (určitě i na některých jiných mobo s KT400, četl jsem o tom) bývají problémy s FSB cca 143-165 (u mě to samé), od 166 zase v pohodě... Na Tvém revisionu musíš buď udělat mod, nebo vyměnit CPU za kus, který je standardně na FSB166/333 (Barton a spol.)...
Netvrdím, že to NUTNĚ musím být tím, pravděpodobnost je však velká :!:
Naco ma menit procak staci aby urobil L12 mod zo 133 na 166 a delicka 1/5 mu nabehne auto. :wink:
Vždyť jsem to napsal :!: ;DCitace:
Původně odeslal NOD
Priamo na procáku ?Citace:
Původně odeslal NOD
Podarilo sa mi urobit mod L12 , mam 166 FSB ale nechce mi to dat viac.Možnosť nastavenia je do 250. Čo robiť ?
Skušal som zmeniť multiplikator na doske no nic. Viac to nechce dat.
myslim že na pctuning jsem četl že desky s chipsetem KT400 maji problemi s FSB 143-165 nebo nejak tak ja kdyz jsem mel MSI tak jsem taky 155 nedal ale treba 183 v poho
Nevidím důvod, proč by to nemělo jít víc (ať už FSB, nebo multiplikátor), nebylo by od věci, dát si do podpisu konfiguraci - měli bychom spíš z čeho vařit :!:Citace:
Původně odeslal Rene
Po nastavení L12 na FSB 166 mi na MB nejde nastaviť násobič. Stále je 11 ,čo to môže spôsobovať ? Maximum som dosiahol 179 FSB.Keď to dám vyššie comp mi nenabehuje...