Neznáte nějakou www o chlazení dusíkem?? Docela by mě to zajímalo.. Jak moc to dokáže ochladit a kolik to stojí??
Printable View
Neznáte nějakou www o chlazení dusíkem?? Docela by mě to zajímalo.. Jak moc to dokáže ochladit a kolik to stojí??
no jestli nemas bohate rodice tak na dusik zapomen...tekuty dusik je nekde od -200 stupnu mam pocit
dusik je dobrej jen a pouze na OC rekordy prichazi s nim hodne problemu(hlavne kondenzace) dlouhodobe je nepouzitelny...
add cena no dusik se da sehnat relativne levne pres nejakyho toho strejdu/tetku/kamose pokud maka nekde kde dusik pouzivaji ve velkem... mam pocit ze jeho cena je pod 50kc/litr(ale jistej si nejsem) - jenze ho tezko koupis nekde v hypernove :lol:
relativne levne rikam protoze ten litr dusiku se vypari za nekolik desitek minut :wink:
A kdybych dal comp do nějakýho vakua vypařil by se stejně?? :lol:Citace:
Původně odeslal Khandar
Tak ted nevim jestli to myslis ze srandy nebo vazne, ale jestli se ti podari udelat doma vakuum na cely a funkcni PC tak se o tobe bude mluvit asi na celym svete :lol:Citace:
Původně odeslal lmarky
Fakt?? Proč to nezkusit! :lol: mimochodem... proč by nemělo být ve vakuu funkční???Citace:
Původně odeslal commander
voeCitace:
Původně odeslal lmarky
radsej o tom ani neuvazuj ked si myslis toto.
cim nizsi tlak, tym sa ti rychlejsie odpari...
Kdyz uz chces vazne neco husty na chlazeni a mas kopu penez, tak se radsi podivej po vyrobcich firmy KRYOTECH, voni delaj takove mensi "mraznicky" do compu... -25°C na procu zaruceno :wink:
www.kryotech.com -neni tam moc...
a ukazka z praxe: http://www.bit-tech.net/article/79/8 (doporucuji precist celej clanek...
No jak to tak pročítám tak na dusík s... ;D
Já osobně bych šel do Prometeii >> http://www.chip-con.com/ , co mě nejvíc odrazuje (cena na to, jak je to pěkná hračka, zas až tak příšerná není) je min. 3 minutovej boot a pak trochu ten kravál... Počkám ještě, však oni to doladí, oproti minulý generaci je současná o dost lepší! ;D
tek. dusik se da sehnat za 20kc/l. jeste na starym foru ho nekdo nabizel ;D
mel ale nejakyho znamyho v Linde...
Nějak jsem tam nenašel ceny... kolik to stojí tak v průměru?? Vypadá to zajímavě..Citace:
Původně odeslal jan555
asi 600 euroCitace:
Původně odeslal lmarky
600euro? Za to by som mal také chladenie že by som mohol chladiť pcčká v celom paneláku.
Prodává se víc verzí - jenom části / ta vlastní bedna / chlazení + casy ve stejným designu / i bundly s mobo i OC CPU (myslím, že defaultně nabízejí P4/4 GHz a A64/2,8 ;D ). "Oficiální" ceny se dají najít, když se na tom webu podíváš na resellery a na jejich webech bývají ceny, ale mělo by se to dát koupit i levněji...Citace:
Původně odeslal lmarky
Napriklad clovek myslim jeste nedokazal udelat 100% vakuum ;DCitace:
Původně odeslal lmarky
Myslim ze nejmenci hodnota co byli vedci schopni "odsat" je asi 15.000 molekul na m3, (+- 15.000), coz je celkem dost, kdyz uvazime ze ve vesmirne mlhovine je asi 5 castic na m3 :wink:
Tohle by se jim asi nepovedlo udelat bez nejakyho mega zarireni (ale nevim to jiste, ja tam nebyl) a pochybuju ze ty bysis to byl schopen udelat doma a jeste v PC :idea:
Presne tak vakuum nejde udelat......zatim :DCitace:
Původně odeslal commander
Ten dusik ve vakuu nemuze trvale fungovat, pac tim ze se vyprauje, tak vodebira teplo. Dys ho das do vakua, tak se vypari a tim ti to vakuum zaplni - us to nebude vaakum. Bude ho plnit do ty doby, nez celej ten vakuovej prostor natlakuje a dusik se nebude moc dal vyparovat. Tim chlazeni konci :D. Pak bys musel ten dusik vodpustit aby se vodparoval dal... Tim padem je vaakum k hov*u. Dalo by se pouzit leda k rychlejsimu vodpareni dusiku a tim i snizeni teploty, ale nejsem si jistej, jestli je to potreba :D