Ahoj.Chcem sa spytat ??? naco je dobre nastavenie v BIOSe "spread spectrum".Moze to nejako ovplyvnit taktovanie a vykon PC?
Maticna je MSI KT6 Delta FISR. Diki!!! :!:
Printable View
Ahoj.Chcem sa spytat ??? naco je dobre nastavenie v BIOSe "spread spectrum".Moze to nejako ovplyvnit taktovanie a vykon PC?
Maticna je MSI KT6 Delta FISR. Diki!!! :!:
uz sem o tom hodnekrat slysel, na vykon by to nemelo mit vliv, ale na O/C, jestli chces taktovat, tak si to vypni!
Co tak trocha zagooglit?
Citace:
When the motherboard's clock generator pulses, the extreme values (spikes) of the pulses creates EMI (Electromagnectic Interference). The Spread Spectrum function reduces EMI generated by modulating he pulses so that the spikes are reduced to flatter curves. If you do not have any EMI problem, leave the setting at disabled for optimal system stability and performance. But if you are plagued by EMI select one of the options for EMI reduction. Remember to disable spread spectrum if you are overclocking because even a slight jitter can introduce a temporary boost in clockspeed which may just cause your overclocked processor to lock up.
Ok.To som uz cital len by to chcelo prelozit!!!
Dokonce i v mym manualu od EPOXE je to tusim popsany stejne jako to nekdo vygoogluje z net. Na @ se to doporucuje disable-nout to je fakt, ale idkyz jsem to zapnul tak to slo normalne.
EMI - Elektromagneticka interference :) - v podstate by to melo orezat spickovy hodnoty produkovany pri chodu PC, jak pisou moudri panove, tim by to melo vyhladit charakteristiky a omezit ruseni... (Proste to rekneme nejakou pomyslnou krivku, sinus, od-zubati a vyhladi) Cert vi zda je to jen zbozne prani, ci realita. Sam jsem to pro sychr OFFnul. Merit a zkoumat to by mozna bylo zajimavy, ale kvuli tomu to do labu na univerzitu tahat nebudu ;D
Pokud by na tom nekdo vykonal nejake EMC (C - compatibility) testy cirou nahodou, tak by me urcite zajimaly vysledky :eek:
Ja to chapu takhle. "Znepresnuje" to nastavenou hodnotu Mhz o nejake % za ucelem odstraneni ruseni(nevim jakeho), no a pri pretaktovani to bude dost citlive a pri nejakem vykyvu se to % muze zvysit a tim treba i znasobit puvodne nastavenou hodnotu v Mhz (jeste vic pretaktovat) a tim padem se procesor(PC) zasekne. Nekdo uvadi i nebezpeci zniceni CPU. Rozhodne tuhle volbu vzdy(i pri nepretaktovanem CPU) vypinam, dosud jsem se s zadnym rusenim nesetkal(TV,zvuk ani radio).
Já musim mít tudle položku zapnutou. Jakmile to vypnu, tak se mi asi po 5 minutách kousnou zvuk u hry a po chvíli celej komp a musim to resetnout. Dřív to nedělalo (GF2MX400), až když sem si koupil GeForce4 Ti4200.