klucí....takovej dotaz...muze se mi spalit deska kdyz z cipsetu odendam vetrak? ??? (nforce 2)
odpovezte rychle(dokud jsem to nesmah) - uz jsem ho dal pryc.
Printable View
klucí....takovej dotaz...muze se mi spalit deska kdyz z cipsetu odendam vetrak? ??? (nforce 2)
odpovezte rychle(dokud jsem to nesmah) - uz jsem ho dal pryc.
No n-force docela topi, myslim ale, ze by to prezit moh, ale rozhodne bych to svymu chipu neudelal :wink:
takze za 1. se oprav nazev threadu - v pravidlech je jasne napsano,ze by si mel v nazvu co nejjednoznacnejc specifikovat svuj problem,coz hlaska "dotaz" rozhodne nesplnuje :!:Citace:
Původně odeslal Lain
jinak pokud se nepletu tak na FRN2-L zadnej vetrak neni (jenom pasiv),tak o cem mluvis?
no pokud pojedes tak 133fsb tak v pohode s pasivem,na 200 a vis to uz ale mozna upeces :-o
Beleg: pletes se,je tam vetrak :wink:
dík......takze ho mohu sundat?(radsi sem ho tam hodil.....(opravdu se bojim)
no neplete se tak uplne.... novejsi revize maj jenom pasiv (jako treba ta moje) ale je to debilni,chce tam dat neco lepsiho, jede pak vic FSB.....Citace:
Původně odeslal Madman
zvlastni,kamarad ma jenom s pasivem :wink:Citace:
Původně odeslal Madman
Desku mam v podpise, je to revize 1.06 a mam tam jen pasiv vysokej tak 3 - 4 cm. Maximalni teplotu co nanem mam (v lete) je 32stupnu.
muj prvni Soltek vrtuli mel (delala strasnej kraval) ... board musel na reklamaci a zpet mi prisla uz nova revize bez vrtule :-)
200MHz dava v poho a vic mi neudela pamet, takze smula ... ten pasiv je takovej malinkej smejd, ale v klidu to zvlada, takze bych se toho vubec nebal ...
tak to asi neee..Citace:
Původně odeslal lullu
ja mam na na svy desce jen pasiv a je naprosto PRIME stable pri FSB 225..!!!!
Rozhodne bych tam dal pasiv. Protoze Na tomhle solteku co je pasiv, tak bejva dost horkej, takze bych to jen tak uplne samotny nenechaval. Asi to tam ma nejakej vyznam, jinak by to tam nedavali, ze?
ne,aktivni cooler je tam uplne zbytecny - davaj ho tam pro "stylish look" 8-) :lol:Citace:
Původně odeslal Atila
Nemyslim, ze tam musi bejt AKTIV, ale alespon pasiv!! Prece to nenecha jen tak. Teda dlouhodobe urcite ne...
2 Lain:
odporucam si precitat thread http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=37505
pojednava o tom istom a su tam skusenosti ludi s PASIVOM napriklad aj od ZALMANU
První revize SL-75FRN2-L chodily skutěčně s aktivním chlazením, poté s pasivem, co je vyfocený zde: http://www.soltek.com.tw/English/product/75frn2-rl.htm
Vyjímečně chodily s pasivem cca 35mm vysokým a s velmi jemným žebrováním. Co se týče toho aktivního chladiče, tak dodám jen to, že ta pasivní část (po odmontování ventilátoru) byla lépe provedena, než ten na fotce. Pasiv na fotce má uprostřed "tunýlek", pasiv po odmontování ventilátoru měl žebra po celé ploše při zachování stejné výšky. Z toho usuzuji, že se soltek zpočátku jistil a chladiče dával naddimenzované, pak tuto situaci přehodnotili. Psalo se tady taky, že starší revize více topily, ale já osobně jsem nespozoroval na běžných frekvencích (133/166) nějaké výrazné teploty.
pasiv samozrejme,spatne sem te pochopil :oops:Citace:
Původně odeslal Atila
On puvodne mluvil o tom, ze chce sundat chladic a jet jen tak bez niceho :-) Proto jsem napsal co jsem napsal :wink:Citace:
Původně odeslal a_WerOOn