Potřeboval bych poradit nějakou hodně dobrou desku na OC na ceně nezáleží.
Bude to kom na pařby a na nic jiného :)
Printable View
Potřeboval bych poradit nějakou hodně dobrou desku na OC na ceně nezáleží.
Bude to kom na pařby a na nic jiného :)
EPoX 8KRA2+, EPoX 8RDA3+ v2.0, Abit NF7-S v2.0
díky svaco
mám s epoxama kladne zkušenosti mam Epox 4T2A3 pro intel a musim vam rici jen jedina dokazel jsem stabilne pretaktovat 1.6GHz na 2.2GHz jediny problem byl v tom ze jsem a dosut mam nedostatecny Chladic je do 2GHz (myslim je BOX) hodil by se mi vodnik ale do sveho kompu nechci vice investovat jelikoz k hrani mi bohate staci a k pouzivání narocných programu je to hoodne solidni.
Chci si postavit kompa jen a jen na pařby a OC nebudu vražet tolik peněz za intela ktery je navic nejlepsi na praci kterou delam ale na hrani her jesou to vyhozene penize (nemam rad AMD) ale AMD je na hry lepsi o tom se z nikym prit nebudu holt na intel se robi narocne programy a na AMD narocne hry takze je to jasne sice AMD procesory nemaji ochranu proti přehřítí osobně mnou testované ale na druhou stranu maj moznost aktivovat multiplikator coz je do jiste miry (OC) super.
Lamo, nejsi ty nahodou jeden z nasich profesoru na MUNI? Ty taky obcas mluvej pul hodiny, ale nereknou vubec nic...
OK. Lamo ... :-)))
1. Ja zase nesnasim Intel - spatna architektura P4
2. Paklize, jde o stejne frekvence, brutalni vykon AMD oproti intelu...
3. XP ma ochranu proti prehrati (osobne odzkouseno), ale je dobre, ze nesnizuje vykon jako P4, kdyz je mu teplo .... :-)
4. Na firme jsem videl nekolik spatnych a znicenych P4, XP nikdy .....
5. Intel ani AMD neni samozrejme bez chyby, ale ja proste nesnasim namysleny mamuti podniky, co si mysli, ze muzou vse.... (MS, nVidia, Intel)
Víš že bych to celkem bral dělat profesora na výšce ale jeste nemam pořebné vzdělání :wink: škoda.
No ja jsem jeste nemel možnost odskoušet XP bez chladiče a stím snižováním výkonu je to pěkná sviňárna občas je užitečná ale většinou mě tak leda nasere.
No nevim jestli je špatná architektura ale ten výkon u programu je tím že většina firem (windows XP není na Atlon Xp je to jen marketingový trik i když to tvrdí microsoft Xpčka vyvíjel s intelem :!: ) a tudíž je pentium dobre na praci s programy (ale ne typu office to nepovažuji za moc náročný program)
A jak myslíš ten brtální výkon mno abych ti pravdu řekl viděl jsem jak vypada brutální výkon na AMD xp co se týče převodu do Divx jedním slovem ta bestije prostě trhá film a ne u přehrávání ale u komprimace a tomu říkám mooc náročný program
víš je o AMD všobecně známo že dělají chyby u jer je to jedno
A znovu spátky k brutálnímu výkonu co se týče her se snikým nebudu přít že je AMD postavené na Xp výkonější a proto se bavim na tomto foru a hlavně o AMD jelikož nejsem zarputilý a staromódní člověk co si myslí že intel má nejlepší procesory na světě :!: :!: :!:
A když je někdo prase a myslí si že když intel má tepelnou pojistku která mu vypne komp když se přehřeje,je najivní vul jelikož co se týká mé desky tak pokud chci svůj procesor zvednout tak nestačí přilívat fbs ale musím i zvednout napětí procesoru.
a když jsme u těch za**anejch mege společností tak jsi zapoměl Aple (misrosoft je jeho majoritním vlastníkem holt Bill vypek Jobse :lol: )
:-) :lol: :roll: ;D :D :mweheh: :PCitace:
Původně odeslal Lama
Tim chces rict co? Jako ze se AMDcku obcas stane, ze spocita, ze 2+2=5?
A proc myslis, ze by to nekde melo vadit a nekde ne... Myslis, ze kdyby udelal chybu v nejaky hre, ze by se nekousla, nehryzla, nespadla? Mas pravdu nekdy treba ne - treba se nejaka chybicka ztrati, ale dost casto se neztrati. A prave proto, ze na AMD jdou hry dobre - tedy stejne dobre jako na stejne vykonnem Pentiu (ze je jso procy od AMD levnejsi to uz je jina) svedci o tom, ze to s tema chybama takovy cerny nebude - vzdyt pri hrach jede vetsinou proc fulltimefullload...
mon ja to mysle a tys to vymyslel presne tak AMD dela chyby ve vypoctech coz u her moc nebadi ale zkus se podivat na prevedene video do divx kdyz budez mít stesti a tech chyb nebude moc tak to ani nepoznas ale ovykle opak je pravdou chyb je hooodne a pak se ti to trha a muzes se stavet na hlavu. :-) :-) :-)
nekodil si ty nahodou pomocou Indeo kodeku ? :wink:Citace:
Původně odeslal Lama
Co sa tyka chyb tak trepes. k tomu sa ani neoplati argumentovat.
to je ako by som ja povedal ze intel nie je dobry lebo robi chyby. A siel sa do krvi hadat na zaklade toho ze neviem konvertnut video(alebo mam zlu ram - neviem co si mal posrane).
ROFL
ne nechci rici ze vsetky atlony jsou na govno ale mam to odskousene na 3 kompech nastavil jsem je pro optimalni kompresy (a indeo kodek nepouzivam je na 2 veci a kdybys to poradne precet tak vis ze pouzivam Divx a to verzi 5.05Pro) mam uz za sebopu pár xx filmu a musim ti rici ze dokazu z hlavy podle délky a stylu(akce ci panorama) filmu rici s odchylkou tak 10% jeho pokompresni velikost tákze nepot chci si jen koupit AMD proto chci vedet nejakou poradnou desku abych si nekoupil leneho shita chci ho na hry na nic jineho.
pirozen jeste ho chcu na OC pentěk neni tak levny abych ho mohli palit.
no tak jsem se dival na tyto matherbordy a vypadaji docela slibne ja mam s epox dobre zkusenosti sice muj MB stal 6500,-kč ale to bylo pred 2 létyCitace:
Původně odeslal svaca
Lama !!!!
Clovece, neblazni !!!
Nebudem se tady dohadovat, ale jestli si myslis, ze AMD procesory delaj chyby, tak snad nejsi normalni !!!!
Prosim te, jak muzes placat takovou hloupost ????
Kompiloval jsi nekdy Gentoo ze zdrojaku ???? Vis co to znamena, kompilovat pod C, kdyz nejaky procesor dela chyby ???? To znamena, ze nemuzes kompilovat !!!!
Muj procesor (pretaktovany) je stejne stabilni a bezchybny jako kazdy jiny !!!!! Pouze, kdyz mas spatne slozeny pocitac a neboa statne pretaktovany, nebo spatny pameti, tak ano ......
Ale jinak to jsou naproste nesmysly ....
DivX a XdiD delam jedine na AMD .... Pod Win (Gordian Knot) a pod Linuxem (Avidemux) a myslis, ze mam problemy ??? Nebo to pada ??? Jsi blazen ????
Ach jo clovece ...... takovej nazor jsem neslysel ani od toho hloupejsiho zakaznika ....
Proste kdyz je pocitac v poradku, tak je v poradku a je jedno co to je ..... a jestli si myslis, ze ne, tak se alespon nestrapnuj...... :-)))))
Ach jo, kdyby Te slysel kamarad, co se zabyva videem profesionalne a ma AMD, tak by se asi obesil ..... :-))))
Takovy hlouposti ....
nj, len proste jak si napisal ze si mal slideshow tak som si spomenul na Indeo a nedalo mi :-)Citace:
Původně odeslal Lama
btw u mna to fici tak 60fps co za slideshow nepovazujem. Co sa tyka chyb, tak to bolo bud prilis pretaktene(alebo zly cooler) ale najskor chyba softu.
A konecne k veci: KRA2+ je asi najlepsia volba ak nechces taktit FSB(no PCI-lock); inak NF7-S v2.0 (ale aj tak sa nad 230 nedostanes)
A kup si k tomu hlavne minimalne 512M DDR400 (asponCL2.5), najlepsie 1G. FSB apropo; prevadzkovat jednoznacne na 200...
EDIT: ehm, redukcia bordelu.
Konecne poradna odpoved mino (tím chci rici ze jsi jediny který mi pordil prirozene i ty svaco)
no to jsem chtel slyset bavit se o kompresi nema tady smysl kazdy si stoji za svym a me to nevadi opet opakuji komp na hranio a na
a jeste mala poznamka takovych 90% kompresních programu (pak jsou programy ktere maj podporu 3Dnow) vyuziva predevsim intel instrukce ne AMD, AMD pouze okopírovali instrukce aby to bylo alespon trosku kompaktabilni proto AMD procesory delaj chyby a je to jen diky programu+CPU a otom se dale nehodlam bavit.
Radsi nez cmarani o blbostech mi sem hodte nejake maso (desky)
:-))))
Jak myslis ...
Dal jsem Ti tri nejlepsi co znam (Asusu neverim) a to Ti musi stacit....
A jeste propo ..... Windows me zrovna tak nezajima, jako Intel a v Linuxu programy pouzivaji instrukce, jake ja povolim .... :-))))
Ale schvalne napis autorovi Virtual Dubu, ze jsi slysel, ze AMD spatne pocita, a ja pocitam, ze Ti ani neodpovi .... :-))))
dik za ty desky jeste jednou a pokud pouzivaz linux ne jako uzivatel ale jako root tak mas muj obdiv stale se chi na ten linux wrhnout a wywrhnout WINDOWS ale nejak na to nemam cas asi se dotoho pustim as s novym kompem co pouzivas za distribuci. mam jich doma par a bach jsou to samý originály :D OpenSourece
Zacal jsem u Slackware (presel jsem na nej z MiNTu (UNIX operacni system pro Atari) a vyzkousel prednich 20 distro a skoncil u Slackware ... :-))))
Ale to uz je off topic.
Slackware tak takovou distribuci neznám hlot unix nejsou tupý wokna proedpokladam za Slackware nema KDE GNOME ci jinej okni system, ja jsem zacal na suse 6.4 Evaluation ktery byl cool pak nejake distribuce od korelu pak redhat 7.1 opet suse ted 8.0 cz ale ten je jen pro windows no pak Mandrake 8 a pak 9.1 no a jeste vlastnim FreeBSD ale neumim ho nainstalovat do woken zaseknu se na shellu.
Prosimte nemohl bys mi poradit nejaky link na prikazy i s ceskym popisem umim jich dost pro DOS ale tam se zhoduji leda CD a jeste par dlasich.
qwert.cz
ROFL chlape akoze ty mas zaujimavu predstavu.Citace:
Původně odeslal Lama
BTW ta zostava co mas v podpise je asi najmenej vykonna vec co si mohol za tie prachy kupit.
aspon som sa zasmial :roll: :roll: :roll: :smoke:
BTW: nebolo to na inteli : 1+1=1 ??? :D
dik zrovan se na to divam a jeste neco povedlo se ti nainstalovat wine (je to windows emulator kdybych ho rozchodil tak windows vyhazuju windows)
je to pod KDE A GNOME
K tomu len to ze AMD ako prve uviedlo 3DNow!, az potom prisiel Intel s SSE.Citace:
Původně odeslal Lama
BTW: SSE je osekane 3DNow! akorat ma 2xvacsi pocet registrov ale inak je ovela kostrbatejsie.
Jedina chyba AMD bola ze nemalo vlastny kompilator s podporou 3DNow!.
BTW2: cela podpora SSE v procakoch od AMD je robena tak, ze procak ked dostane iSSE instrukciu, tak ma prekladaciu tabulku, ze kt. instrukciu zo sady 3DNow!Proffesional ma pouzit na vypocet.
jestli se chces bavit o technologiích tak:
1.intel udelal mmx
2.amd okopirovalo mmx a nazvalo si ho nejak
3.intel udelal sse
4. amd okopirovalo sse
5. nech to napokoji nebo ti osobne do 20 mionut hodim presne linky k histrii amd a k historii intel je ti to jasne zabivam se tim uz hodbe dlouho a vim o to své tak tady nepoucuj
Wine i WineX neni problem a co myslis ??? Povedlo se mi ho zkompilovat na procesoru, ktery ma zaple optimalizace MMX, 3Dnow a SSE pri kompilovani zdrojoveho kodu ????
:-)
A prosim Te nehadejme se. Nikam to nevede, jsi zaspepeny pro Intel (me to nevadi, jen konstatuju) a kdyz si myslis, ze je AMD spatne, tak se nediv, ze se tady kazdy do Tebe pusti, kdyz 90 % cechu ma doma AMD pocitac a jsou spokojeny ....
Na abclinuxu.cz se take pohybuji lide, co porad hledaji linux, co vypada jako windows.... Ale proc, bud to chces pouzivat to a nebo to .... :-))) To by jsme se mohli hadat, jestli je lepsi win, nebo lin ... :-) Ale stejne nechapu, jak jsi prisel na to, ze MD procesor spatne pocita, proste to nechapu ....
Treba hra Medal of honor, je na QuakeIII engine a podporuje 3Dnow (a vyuziva), kdyby procesor udelal jen jednu chybu, tak to zuchne i se systemem ......
Proste nechapu, kde jsi k takovym nazorum prisel ....