Koupil jsem si tuhle desku a při prvním bootu mi Bios nadetekoval paměti PC400 a při dalším už jenom PC266, poradte nekdo, jak mám nastavit Bios, aby paměti fungovali korektně. Díky.
Printable View
Koupil jsem si tuhle desku a při prvním bootu mi Bios nadetekoval paměti PC400 a při dalším už jenom PC266, poradte nekdo, jak mám nastavit Bios, aby paměti fungovali korektně. Díky.
Zrejme mas nastavenou synchro speed s FSB, predpokladam ze FSB mas 133 ?
Nastav v Biosu v Advanced Chipset Features Memory Frequency na auto, meli by pote bezet na 200 MHz (DDR 400). Nebo muzes prepnout do Expert settings a nastavit rucne 200 MHz. Az toto zvladnes muzes pokracovat nastavovanim casovani pameti (to je hned pod frekvenci) to miva mnohem vetsi ucinek na vykon... Na foru najdes ohledne tohoto tematu hodne materialu, staci jen hledat. :wink:
Díky za radu, FSB mám opravdu 133, ale v Biosu jsem prostě nikde nenašel, jak ty paměti nastavit na 200, mohl by mi někdo poradit, kde to přesně je? Koukal jsem do starších for, ale nikde jsem řešení mého problému nenašel. Prosím, o přesný návod, jak to vyřešit na téhle desce. :-)
Na Abitu NF7 v biosu si das. Tu prvni kolonku a tam mas fsb atd. A Nekde tem je pomer fsb/cpu. A tam si nastavis pomer, aby to vychazelo 200. Ale popravde. Pokud mas FSB 133. Tak pametem to neprida ani procento vykonu i kdyz pojedou jakoby 200..... Zkousel sem to v Sandre a meli stejny vysledky....
asynchro rezim je n p.icu, uz se tady o tom mluvilo mnohokrat.
dej je pekne na 133 (nebo kolik to mas FSB) soupni do nich 2,9V a dej nejagresivnejsi casovani co pujde... tim nejaky to procento vykonu ziskas...
Tuším,že v SoftMenu,kde je položka CPU/FSB(mělo by to být nad položkou pro nastavení frek. AGP).S největší pravděpodobnosti tam bude nastaveno AUTO.Změn na By SPD(po uložení by jsi měl vidět správnou frek. paměti),popř.vhodný dělící poměr,pokud taktuješ.
EDIT:Ta položka se jmenuje CPU FSB/DRAM ratio a je v Soft Menu.
2.9 je docela brutál doporučuji jako optimum 2.8Citace:
Původně odeslal Chihuri
sice mám ocz a ty sou ,,garanotvany" i na 2,9 . Ale nekdter apmeti to nemsusi snest
hele a nechces nahodou snizit multika a pak jet opravdu na tech 200fsb to je asi nejlepsi co muzes udelat..
jsem zkousel poustet do ramek 2.9V asi dva dny, nezdalo se mi ze by nejak vic hraly...Citace:
Původně odeslal eraser
ale tede jedu na 2.8V
Poustel sem do pameti i 3V a nezda se mi, ze by se zahrejvali. A napr nektery Kingstony maj nejakou umrtnou teplotu PREJ 120stupnu. A nemyslim,ze by ostatni byli na tom nejak hur, takze by meli prezit vsechno.
Btw: Je na 4u nekdo komu umreli pameti kvuli Voltazi?
2 ROXIK , ERASER :
Ako vidim mate take dosky ako ja ....takze odporucam si pozriet ake mate SKUTOCNE napetie na DDR ked nastavite napriklad 2.9 V v biose
NF7/S 1.2 a aj 2.0 OVERVOLTUJE napetie na DDR ! Mal som 2 dosky s reviziou 1.2 a 3 s 2.0 reviziou a vsetky mali skutocne napetie vyssie ako bolo nastavene v biose
Takze napriklad ked ja dam 2.9V tak skutocne napetie je 3.04V
Inac moje Corsair fakcia na 2.9/3.04 uz 11 mesiacov a vobec nehreju ...
já jedu na 2,8V upne v pohode
cetl jsem na vice forech, ze abit dava vic stavy pametem a min cpuCitace:
Původně odeslal Deviant
mam nastaveno 2.9 a ukazuje mi 2.94....