Ako rozbehat 80GB disk vo win98???
Bios ho detektne aj vo Win 98 ho najde ale nevidim ho?????
Suurne.
Dik
Nechcem ho delit :-)
Printable View
Ako rozbehat 80GB disk vo win98???
Bios ho detektne aj vo Win 98 ho najde ale nevidim ho?????
Suurne.
Dik
Nechcem ho delit :-)
Není na něm náhodou ntfs partice???
je tam vůbec nějaká partition ???
Vo Win spusti FDISK, Klavesou <5> zvol tvoj novy disk, stlac <ENTER>, potom stlac <4> (info o particiach) a kukni sa na file system. Ak tam nie je FAT 16, alebo FAT 32, tak mas smolu, musis ho rozdelit na novo.
Win98 mají problémy s disky většími než 60GB. Třikrát jsem se snažil nainstalovat win98SE na 80GB Barracudu, jen jednou instalace prošla prvním restartem, avšak poté to stejně nedoběhlo do konce. Možná budeš mít více štěstí.
ja som moju novu 80g baracudu rozbehal wo win98se na prvy krat. to by nemal byt ziaden problemCitace:
Původně odeslal leo
tiez som s instalaciou w98 na novu barcu 80GB nemal problem
Toto sa tyka Fdisku a nie Win98-cky. FDISK obsiahnuty vo Win 98SE nevie priamo pracovat s diskamy vacsimy ako 64GB. Da sa to obyst tak, ze pri rozdelovani nezadavas velkost partition v GB ale v % celkovej kapacity. NO PROBLEM.Citace:
Původně odeslal leo
Opravenou verzi FDISKu.EXE s podporou disků nad 64GB najdete zde :arrow: http://www.mujweb.cz/www/paolocz/files.html
U mne to nebylo fdiskem (tento program jsem použil naposled asi před 5 roky), používám nejčastěji Ranish partition manager. Při instalaci mi instalátor oznámil, že opraví chyby na disku. To udělal a po restartu už nenabootoval. Když dám neopravovat, instalátor se ukončí. Popravdě už dnes win98se nepoužívám (proč taky), win2k jsou mnohem stabilnější.