Prosím vás, jak zapojit Sata?
V biosu se mi sice hlasí, ale v XP ne.
Nebo jak na něj nainstalovat systém?
Je to asi banální dotaz,ale já se na tom zasekl!
Mám Maxtora 120Gb 6Y120MO a Abit NF7-S.
Díky.
Printable View
Prosím vás, jak zapojit Sata?
V biosu se mi sice hlasí, ale v XP ne.
Nebo jak na něj nainstalovat systém?
Je to asi banální dotaz,ale já se na tom zasekl!
Mám Maxtora 120Gb 6Y120MO a Abit NF7-S.
Díky.
pokud vim,tak pri instalaci win xp zmacknes F6 a dodas ovladace sata radice na diskete a potom xp disk uz vidi ...........
Mam stejnou desku a stejnej disk...a XP taky :-) ...staci jenom z CD k desce natahnout drivery pro SiliconImage SerialATA Controler a je to...pak az ho uvidis jako diskovou jednotku musis treba pomoci Partition magicu vytvorit oddil podle potreby...
Díky. Problém vyřešen. Nešlo mi to, protože jsem měl špatné sektory na disketě. Kdo by je taky dneska používal. Z cd jdou teda ty ovladače stahnout taky? Stejně jak z diskety? DíK.
Mám dotaz. Taky ti ten disk tak "huláká" když se dostane do otáček? Mám otevřenou case a když se začne pořádně točit, tak je nejhlučnější věc v počítači!!!!! :?Citace:
Původně odeslal BDs
njn, Maxtor neni zrovna nejtizsi disk :-) , ale porad je na tom lepe nez zbijecka WD ;DCitace:
Původně odeslal Jarda
nj on taky maxtor není nijak extra tichý :|Citace:
Původně odeslal Jarda
z toho cd to zkopíruj na disketu :wink:
nj on taky maxtor není nijak extra tichý :|
z toho cd to zkopíruj na disketu :wink:[/quote]
Teď jsi mi poradil.
Ale kde mám vzít tu disketovku :wink:
To je věc, kterou moc nepoužívám. Poslední jsem spalil, když jsem si hrál s 286. Musel jsem si ji pujčit od mladé !!!! :-)
budeš si jí muset někde půjčit, páč jinak to fakt nejde... :roll:Citace:
Původně odeslal Jarda
To je teda pekna hloupost rict: NJN MAXTOR NENI ZROVNA NEJTISSI DISK...
Ten muj je tichej jako Cuda IV...jenom pri seeku dela nepeknej bordel...ale na to se mrknu s AAM
Vypada to ze je to kus od kusu, ale porad se to VUBEC ale TOTALNE neda srovnavat s WD shitem (mel sem 2x WD400BB, 1x WD800BB a vsechny HROZNE piskaly)
Citace:
Původně odeslal KuKla
Pri rotaci je tichej jako Barca, ale pri seeku (a brutalnim) je to opravdu strasne hlucne. Kus od kusu to neni, pri seeku rvou vsechny. Poslechni si SATA Seagaty, budes nemile prekvapen.Citace:
Původně odeslal BDs
Ten Maxtor jde velice solidne ztisis pres AAM.
ps: ten Maxtor mi jede stale (FTP), takze si rikat, ze v klidu je tichej je trosku na houby :wink:
Lenze ako natiahnes z CD drivery pro SiliconImage SerialATA Controler na disk? alebo sa to natahuje do biosu? Vobec nemam skusenosti s SATA a musim na jeden PC nainstalovat XP a mam z toho haluze. :-oCitace:
Původně odeslal BDs
Disk si potom rozdelim v instalacii XP?
Pri instalaci XP das na zacatku F6, instalator po tobe bude chtit disketu s ovladaci (mas je asi v krabici s deskou). Pak si jiz budes moct vybrat co s tim diskem budes chtit delat (rozdelit na vice part. atd)Citace:
Původně odeslal Raptor
Pokud nemas ovladace na diskete, tak je potreba si je tam zkopirovat.
Pokud ten disk zapojujes uz do funkcnich windows (system je na jinem disku), tak do systemu priinstalujes z CD ovladace. Podminka vseho je mit zapnutou v biosu podporu SATA
Skromny dotaz nezkusene...je problem dostat ten ovladac k SATA z CD na tu disketu ??? Kolega me tady lame, ze pry to bez jiz hotove instalace proste nejde. Ze ty drivery na disketu nelze zkopriovat. Dik za odpoved.
A to uz preco? :eek: :o ???Citace:
Původně odeslal Aeris
Inac tu disketu s ovladacmi na sata dodavaju standartne k doskam, co sata maju :-) .
na cd se da dostat lecjak - napr. z Win98 bootovaci diskety :-)