Nevim, kterej z nich si poridit? Poradte pls!!!! Nekde sem cetl ze vykonostne jsou tak na stejny urovni i kdyz ma to IBM "pouze" 2MB cache!
Printable View
Nevim, kterej z nich si poridit? Poradte pls!!!! Nekde sem cetl ze vykonostne jsou tak na stejny urovni i kdyz ma to IBM "pouze" 2MB cache!
newim ale do IBMka bych nesel.... spousta lidi vi proc ;)Citace:
Původně odeslal Atom
jinak s WD naprosta spokojenost a taky huste svisti 8)
O IBM uz bylo receno a napsano az dost porozhledni se kolem a posud sam ;)
Ty hade! ;)Citace:
Původně odeslal Miro2
Hmm,no neviem.Za to ze ibm robili trochu chyby...To si fakt myslite ze chcu skrachovat???
Inac nove IBM maju uz 8MB cache a maju 3 roky zaruku oproti vsetkym ostatnym ktory maju len 1 rok.
Teplota je uz tiez v pohode a madarska fabrika je teiz uz mimo prevadzky.
Tak ci tak sa ti moze pokazit aj WD...
8MB cache maju IBM disky s kapacitu 120GB a 180GB, ale ja chcu 80GB!!!Citace:
Původně odeslal Mikhaill
WD 8)
Hele ja tady mam IBM 80GB ICL035L 7200rpm a bezi to jak ma. Mam ho uz pul roku a pohoda ... rychly, tichy a moc nehreje.
Na druhou stranu ja ho nekupoval a klidne bych nejakej ten novejsi risknul ... me se ale odjakziva libi MAXTOR. Mam tu jednu 60GB se 133UDMA a ten je taky fajn.
Ja mel svoje 2 IBM-ka taky pres pul roku totalne vpohode a vsem tem postum tady jsem se jenom smal... Pak mi behem mesice odesly obe do kytek a to me presvedcilo, ze co se tyce disku, tak IBM NEVER MORE!Citace:
Původně odeslal Kamadeva
Vsade bolo plno reci o tom ze firma IBM predala diskovu diviziu firme Hitachi. Ale najeko to nevidno ???
No jo nastesti pozitri odjizdim, takze uz IBM never more ... :wink:Citace:
Původně odeslal Zilla
Doma comp prodavam, takze se zbavim dalsiho 20GB IBM a jsem IBM free ;D
Mam to IBMko a je fakt super. To, jestli se casem nepodela ukaze az cas, nicmene zaruka je 3 roky. Podelany disky sem uz videl od vsech znacek, tagze podle toho se tezko vybira.
TAKY SE PŘIDAM ke straně IBM never more ;D
mam s tim skušenosti tři reklamace a dali love
Tohle IBM je údajně jeden z nejlepších disků - výkon na úrovni WD, ale hlučnost blízká Barracudě. A mimochodem, už nepoužívá skleněné plotny. Jinak i 80GB model se dodává s 8MB bufferem, ale je hodně problém ho sehnat. Na konci značení musí mít -1.
Ja mam IBM sice len 3 mesiace, ale zatial som spokojny neblbne je celkom v pohode. 3 roky zaruka je bezkonkurencna. Nezahrieva sa. Je tichy. + Na nete sa da zohnat coolova util. na nastavovanie IBM diskov....znizi hlucnost a pod. IBM is cool 8)
Ty WD jsou super, ale hučí jako vychřice. Byla to trochu nečekaná změna po BIV. Celý komp mám tichý a teď mi tam řvou disky.
Příště bych raději šel do IBM, mám totiž dva a to už je fakt dost slyšet.
Jinak dal jsem je do RAIDu a výkon je fakt super.
jj taky myslim ze nove IBM HDD jsou v poho. 75GXP byla jedina opravdu problemova rada, ale protoze byla velice oblibena tak se to hodne rozmazavalo (taky mi odesel jeden IBM 75GXP 40GB :| ). Z meho pohledu byli nejproblemovejsi prave WD (ty mi odesli dva). Ted jedu na Seagate a to je zatim u me nejspolehlivejsi znacka, ovsem z toho duvodu ze je to muj prvni Seagate a zatim neklekl :-D :-D :-D. Seagate BIV je celkem tichy disk ovsem 75GXP byl daleko tisi...pri pouziti akustickeho mgmt vubec nebylo slyset vystavovani hlav.
ja se taky chystam koupit hdd a spise by me zajimalo porovnani vykonu nez spolehlivosti dik
Ja bych to tak kategoricky netvrdil, co se tyce tech IBM-ek, ja mel 3 rady GXP60 a vsechny uz jsou v silikonovem nebi (nebo spis pekle), takze moje rada zni: IBM? NEVER MORE!Citace:
Původně odeslal simhap
Ja mam IBMko 120GXP, zatim rok slape vpohode. Z disku co sem mel mi odeslo jednou Quantum Fireball KA 13.6, pak za nej vyreklamovanej (a doplacenej) Quantum AS 40GB. A ted mam dalsi Quantum a zatim slape, tak se uvidi :). Plus este jeden obstarozni Seagate 1.7GB :O).
Kamosovi chcipla jedna Barracuda IVka (40GB) a pak asi dve stary WDcka.
Ja bych rekl, ze kdyz prezije prvni pulrok, tak uz nakej ten patek vydrzi. Mel jsem IBM 13 GB a kleklo po 3 mesicich. Pozdeji jsem kupoval dve IBM 40 GB a obe svisti uz vic nez rok. Ted mam 3 mesice IBM sedesatku a zatim se drzi. Za tu 13 GB jsem dostal jinej IBM 13 GB a chodi uz 3 a pul roku (je made in Phillipines). Na ostatni jsem nekoukal, kde byly vyrobeny.
Ja tvrdim IBM never more. Kamos(lullu) mel IBM 40GB a 4x mu umrelo! A vydycky mu to Z.K.U.R.V.E.N.Y Damello v HK dalo novy nebo opravilo a ani po treti reklamaci mu nechteli dat prachy! Tak je nedavno prekecal a jeste si doplatil na Barcu 60GB ;D A dalsi kamos(Jerrys) ma ted IBM 80GB, a uz od zacatku je dost divne pomaly a vobcas pekne "zacvaka"
Takze muzu doporucit z mi zkusenosti WD 80GB JB 8)
jj, potom co jsem odhlucnil bratruv komp tak tam rve jenom hadr...sice to neni JB, ale je to WD...Ze zacaztku jsem myslel ze to delaj vetraky, ale pak me napadlo vypnout hadr a spustit kompa bez nej a bylo fakt hrobovy ticho. A po mych nadhernym zkusenostech s WD(100procentni umrtnost 3 ze 3) si fakt WD jiz nikdy nekoupim :). Muj pristi disk vidim v teto dobe na BV(SATA)...Citace:
Původně odeslal tombianski