Sundani prilepenyho chladice
tak sem koupil postarsi R9100 od Sapphiru,ktera je ale presnou kopii referencni karty od ATIny vcetne chladice - ale tady je prave problem:karta bohuzel nema diry na chladak,takze se tam musi lepit a ja potrebuju chladic na GPUcku vymenit,coz vubec nevim jak provist,protoze ten chladic tam drzi jak pribitej.zkousel sem s nim ruzne viklat nebo krouzit,ale nic na na to nemelo vliv - nevite nekdo jak nejsetrnejc bych ho moh odendat?
já to dělal vždy nožem...
Zdravím. Výše popisovaný úkon jsem dělal zatím 2x (ATI Rage 128PRO, Gf 2MX 400) a pokaždé otvíracím nožíkem Mikov. Otevřel jsem si ten větší ze dvou nožíků (mělo to ještě otvírák na plechovky a otvírák na sodovky), uchopil kartu do jedné ruky nožík do druhé a opatrně jsem ho zasunoval do štěrbiny mezi chladičem a GPU. Nejdřív z jedné strany, za opatrného viklání a potom postupně z několika stran čipu, až chladič držel na čipu jenom malou ploškou lepidla. Potom jsem použil obligátní šroubovákovou metodu a odpadlo to na první jemné zatlačení. Prostě :arrow: proč rvát chladič dolů, když ho drží tolik lepidla ? ;D
Pokus o odlepenie chladica z Inno 3d TNT 2 Ultra...
Je neskutocne skoda, ze som vtedy este nemal fotak, ale mozno staci ked to precitate.
Skusil som metodu podobnu kreditke + srobovaku...praskalo to ako sialene, fakt som myslel,ze roztrhnem PCD a jedine co oddlenim je GPU od PCB :-(
Druhy pokus bol tym otacanim... ked so kombinackami chytil za rebro chladica a potocil, znicil som chladic...
Nakoniec ma to uz na.sralo a zrobil som toto:
Otocil som celu kratu alobalom - aby som to tam furt nasahal na smd-cka.
To cele este lepiacou paskou, ale, zakryte bolo vsetko okrem gpu.
Zobral som taky maly pilnik zo sady - obdlznikoveho prierezu a asi 2 hod som pilnikoval - dorovnaval spodok pasivu. Ked som to dokoncil, nadrbal som na plosku na rohy sekundove lepidlo a do stredu silikonovu pastu.
Len kvoli uplnosti dodam,ze ta karta aj nikdy nesla ako mala...takze som kludne riskoval...Bol na nej len pasiv povodne, ktory pri hrani dosahoval extremnych teplot.
Nalepil som tam nejaky starsi pasiv zo 486, ktory som musel z bokov obrezat a "odrezky" som nalepil na ramky.
Vysledok: Pomohlo, ale karta aj tak sem - tam blbla...