Podpora Coppermine na MS 6199VA ?
Na webu MSI maj napsano:
Citace:
Note: For Intel® Coppermine® CPU support, please check first if your mainboard have a blue sticker with the letter "C" located in the I/O chip, if yes, that means your system could support Intel® Coppermine® CPU. (The Winbond I/O chip is located near the Serial Port)
1) Znamena to, ze kdyz tam ta nalepka nebude, tak to vubec nepujde, nebo to neoficialne pujde ?
2) Je mozny pouzit redukci k celeru 366, nebo ten Coppermine potrebuje specialni ?
Re: Podpora Coppermine na MS 6199VA ?
Citace:
Původně odeslal Damian
Na webu MSI maj napsano:
1) Znamena to, ze kdyz tam ta nalepka nebude, tak to vubec nepujde, nebo to neoficialne pujde ?
2) Je mozny pouzit redukci k celeru 366, nebo ten Coppermine potrebuje specialni ?
Tuhle desku jsem mel taky (jeste ji vlastne mam, ale ceka na GK a HDD) :-)
Mel jsem tusim revizi 2, ale abych do ni dostal coppermina tak jsem musel dat novy BIOS, ktery ho podporuje - w6199vav35.exe
dale , jak uz bylo psano, ta stara redukce dava moc velky napeti, takze musis mit redukci na FCBGA :?: - mel jsem tam redukci od asuse a ta mi umoznovala pekne pridavat napeti a taktovat- (podporuje taky i starsi celerony :wink: ), podle meho nazoru ta redukce staci aby ti tam ten coppermine behal(+BIOS), a je jedno jakou revizi mas protoze nizsi napeti mu dava stejne on a ne deska
Provozoval jsem na ni cel800@1142 - a postnul jsem az 1240Mhz - 8*155 - coz bylo maximum desky ;D , v 3dmarku spolecne s GFMX400 to hazelo asi 2700, a pozdeji s GF3Ti500 - 5600-5900 - to je asi tak na okraj co muzes cekat ze z ni dostanes :-)
:!: :arrow: DOPORUCUJI pouzit Memory Interleave Enabler
for VIA Chipsets ktery razantne zlepsi pametovou propustnost - asi na dvojnasobek. Vykon tohoto MB byl pred aplikaci tohoto programku ubohy, pro vetsi IDE vykon jsem tam mel Idetool.exe