Problem s instalaci tar.gz balicku
Čafte. Prosím Vás nemohli by ste mi poradiť aké inštalačné balíky existujú pod Linuxom a s akými je najlepšie začínať??? :?: . Ja mám doma balíky v tar.gz, ale ked som sa ich pokúšal nainštalovať podľa nvodu uvedených v tých balíkoch tak to nejak nefrčí. Neexistuje niečo také, ako je klasický inštalačný program ako je vo Windows aj pod Linuxom???
Re: Problem s instalaci tar.gz balicku
Citace:
Původně odeslal Php.Guru
Čafte. Prosím Vás nemohli by ste mi poradiť aké inštalačné balíky existujú pod Linuxom a s akými je najlepšie začínať??? :?: . Ja mám doma balíky v tar.gz, ale ked som sa ich pokúšal nainštalovať podľa nvodu uvedených v tých balíkoch tak to nejak nefrčí. Neexistuje niečo také, ako je klasický inštalačný program ako je vo Windows aj pod Linuxom???
Instalace prislusneho programu je vetsinou popsana v INSTALL.txt (za predpokladu, ze program je v tar.gz)
Vetsinou plati:
./configure
make
make install
Citace:
Původně odeslal dekon
Citace:
Původně odeslal Php.Guru
Instalace prislusneho programu je vetsinou popsana v INSTALL.txt (za predpokladu, ze program je v tar.gz)
Vetsinou plati:
./configure
make
make install
No hej. TO som zistil aj sam, ze je tam INSTALL.txt a v nom je prakticky cely postup instalacie. Ale nakolko nie som v anglictine az tak zdatny tak som si to prelozil v el. slovniku a postupoval som presne podla toho.
A tak ked som zacal zadavat :
./configure
make
make inslall
atď. tak to nič nevypisovalo, čiže sa s tými balíčkami nič nestalo...
a v tom je práve ten problém
Tak mi prosím vás poradte či nie je chyba niekde v tom prekladači o ktorom písal Martyk ??? :?:
Citace:
Původně odeslal Php.Guru
A tak ked som zacal zadavat :
./configure
make
make inslall
atď. tak to nič nevypisovalo, čiže sa s tými balíčkami nič nestalo...
a v tom je práve ten problém
neco to vypsat musi
treba u me vypada configure + make takhle www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke00/OC/log