Mám Duron 850Mhz a mám v BIOSu nastavený FSB 100Mhz a násobič 8,5.
Paměti mam DDR 333Mhz.
Myslíte, že bysem moh hodit FSB tak na 166 Mhz a násobič na 6 a rozjel bych to?
Printable View
Mám Duron 850Mhz a mám v BIOSu nastavený FSB 100Mhz a násobič 8,5.
Paměti mam DDR 333Mhz.
Myslíte, že bysem moh hodit FSB tak na 166 Mhz a násobič na 6 a rozjel bych to?
kdyz mas ddr333 a kt 400, tak ti nic nebrani, abys jel na fsb 166. jedinej problem muze bejt, ze tech 166*6=996 ten duron neudejcha
6x166 je 1GHz, co uz je pomerne dost. Takze asi budes musiet zdvihnut Vcc. A hlavne najprv odomknut toho Durona (to je spitfire, ze ? moja 800 nesla na 1G prime stable... ). Ale ked prekonas tieto problemy, pojde to.
Takže by to mělo zvládat určitě jo? Já tam dám pro jistotu 5×166 a to by mělo určitš běžet. Já jsem totiž slyšel, že mít vyšší FSB je lepší z hlediska pamětí.
tak to jsi slysel dobre :wink: tech 5*166 uz by mel zvladnout - pro jistotu muzes zvednout vcore (a pak ji klidne zase snizit, kdyz to bude stabilni)Citace:
Původně odeslal josefec
Dôveruj troch tomu Duronu! :wink: Veď nech odskúša a najlepšie to uvidí na čo ten kúsok kremíku má! :-)Citace:
Původně odeslal riksa
duveruj, ale proveruj ;DCitace:
Původně odeslal Vlado
Jo, ale mě šlo tak trochu hlavně o t y paměti, protože když se to s rychlostí paměti trochu přežene (200 MHz), tak by sem to už nemusel spustit. To bych pak musel mazat CMOSku. Oni ty paměti i ten procesor by mohli zvládnout i 180MHz jako FSB, ale nechci to riskovat.Citace:
Původně odeslal Vlado
5*166 by mel dat a na vykonu to poznas, ale 1ghz je prce jenom peknejsi..zkousej a uvidis...pokud do nej nenaperes 220 ze zasuvky tak by to mel prezit :-)
a proc ne 5*170? ???
tak dobre rejpale, muze dat treba i 5*171 :idea:Citace:
Původně odeslal Mirectec
Zajímalo by mě, jak jste na duronovi dosáhli násobiče "5". Pokoušel jsem se dostat duron 750 na FSB 166, odemkl jsem ho (L1 můstky), ale bios mi nabídne nejmenší násobič "6" :? , což už ten duron neutáhne. Chtělo by to "5,5". Celkem jsem to tady pročetl, ale našel jsem akorát návod na vyšší sadu násobičů. Je nějaká možnost?
dík
A skusal si nastavit nejaky vyzsy nasobic napr. 14x ? Mne napr. pri 13x hodi 12.5X a tusim pri 14x to da 5.5X, ale 5.5x v ponuke biosu nieje
Zkoušel jsem "13" (max, co nabízí) a bude to asi fakt 13, protože to ani nePOSTne.