Docital som sa, ze nieco take vraj existuje. Da sa to kupit aj u nasa kolko za to chcu?
Printable View
Docital som sa, ze nieco take vraj existuje. Da sa to kupit aj u nasa kolko za to chcu?
Na SK neviem, ale v CR to maju...
Vliekol som take nieco AjsTimu v lete od Carlosa z LP...
Stoji to cca 300,-Kc
ano , a dodava sa trebars aj k abit NF7-S
http://www.roline.sk
V tom online obchode to nemaju, ale v katalogu som to videl. Akurat tam nebola cena...
redukce IDE na SATA podle mně není, maximálně si můžeš koupit přídavný řadič, ale ten stojí jako levnější disk. redukce SATA na IDE existuje a stojí kolem 500,- Kč. ještě potřebuješ i redukci napájení, tá stojí kolem 100,-Kč.
Abit mf7-s redukcia seriell vraj pracuje so vsetkymi radicmi, ta druha (tusim asus) vraj iba so silicon image. Mohli by ste to niekto testnut ci to ide aj s inymi radicmi?
Inac IDE ->sata - co tak strcit tu rekukciu ten konektor co ide do disku do dosky? ved ta redukcia preklada serial na parallel, to je vse... Na sata napajanie sa da kupit redukcia za 50, takze mozno by to slo aj ide>sata. Treba to vyskusat. Takze niekto kto ma dosku s ide radicom, redukciu (este ze aku? abit, alebo asus? jedna nemusi fungovat, alebo tiez ziadna...) a nejaky sata disk nech to pls. testne, mozno to bude fungovat....
To bola Sata na Ide :)Citace:
Původně odeslal PiT
Opacne sa mi to zda ako velka <> ina :wink: a pochybujem ze to vobec dakde budu mat. Iba ak by sa dotycny pytal naopak ako stel.
Aby som to osvetlil. Pravdepodobne sa mi podari dostat k serioznemu radicu, ale len SATA a po roku sa mi moc nechce kupovat 4 SATA HDD, pretoze ten radic je bohuzial taky. Tak si zistujem moznosti, no hlavou proti muru za kazdu cenu nepojdem, aj toto pole, co mam je uz dost rychle.
nekamenujte mě, ale vím že opačně to nejde a technická specifikacce by to neměla dovolovat. osobně bych to neradil zkoušet. ale možná se tady najde někdo víc teoreticky fundovaný, který by to osvětlil líp! :roll:
NO takze aky je rozdiel medzi PATA a SATA? Protol je predsa zachovany - je to ATA. To je jasne. Rozdiel je v komunikacii - kable, freq. atd, skratka povedal by som v zbernici. Takze zoberme si taku redukciu: na jednej strane dostava signal SATA a na druhej vydava ATA - napr. pri zapise na disk, pri citani z disku preklada tato redukcia signal PATA na SATA. Tato redukcia nie je nejake zlozite zariadenie aka skoro radic, ale len jednoducha redukcia, takze preco to neskusit?
Dik, nasiel som to aj na sk stranke, uvedenej vyssie. Cena je sialena, to uz radsej predat a kupit nove disky :)
http://www.roline.sk/inshop/scripts/...260&Level=5100
mam dalsi dotaz. nevite jak funguje ta redukce od Asusu, pisi ze pry funguje jen u promise radicu, ale lidi rikaji ze jim funguje jak na itelu tak na vie. ja mam via a chtel bych to na ni provozovat. nemate nekdo pls zkusenosti s timhle reseni? dik :!: