budu mit atx desku bez cmos, jakej svab mam koupit, abych si pak nechal flashnout bios a jela mi deska?
Printable View
budu mit atx desku bez cmos, jakej svab mam koupit, abych si pak nechal flashnout bios a jela mi deska?
Najprv si zisti znacku a typ dosky - a potom ci to ma DIP32 alebo PLCC32 socket. Dalej si stiahni BIOS na tu dosku. Podla toho, ci bude 128KB alebo 256KB treba kupit spravny chip - Atmel AT29C010 alebo AT29C020 z GM Electronic by mal fungovat (ale zalezi od BIOSu, ci do toho bude vediet zapisovat...)
ok bude to abit bp6Citace:
Původně odeslal Rainbow
Takze 256KB DIP32 -> Winbond W29C020(C), Atmel AT29C020...
tak me napadlo, kdyz se koupi novej svab a ten starej se vyhodi, bude deska nak stabilnejsi, rychlejsi nebo proste bude to mit nakou vyhodu???
on tam zadny nebudeCitace:
Původně odeslal sot
??? rikam ze kdyz ze svy desky vyndam ten puvodni (starej), dam tam novej (samozrejme s biosem) tak jestli to bude lepsi nez ten puvodni ;D ???Citace:
Původně odeslal LeXa
Nebude. Ono to bud nefunguje vobec (ked tam nemas nic), alebo to blbne (BIOS nevie zapisat DMI alebo ESCD - ked tam mas nepodporovany typ alebo EPROMku) alebo to funguje normalne (ked tam mas podporovany typ).
diky Rainbow koupil jsem Atmel AT29C020 v gm hned mi to tam flashly (oboje za 200,-) a jede to