viem ze by sa to asi nemalo robit, ale pojde to? nebude sa to nejak rusit?
hlavne ked tych TP kablov bude viac.
ma s tym niekto skusenost?
rasto
Printable View
viem ze by sa to asi nemalo robit, ale pojde to? nebude sa to nejak rusit?
hlavne ked tych TP kablov bude viac.
ma s tym niekto skusenost?
rasto
Bude :arrow: FAQ
No řekl bych přesně obráceně :-)
viz .. FAQ by Jezevec
Kabely: Delka TP kabelu je dle normy 100m. U koaxu je to 175m pripadne 300m. Na tyhle vzdalenosti je zarucena pri spravne instalaci funkcnost. Stineni ma cenu v oblastech s VF rusenim, je NUTNE kabel uzemnit jen na jedne strane, jinat to nebude fungovat ! Soubezne vedeni kabelu s rozvodem 230V nicemu nevadi, TP je krouceny = nenaindukuje se nic a frekvence 50Hz je velmi daleko od frekvenci na siti. Pokud se taha kabel mezi baraky, na 90% to bude fungovat bez vetsich problemu, ale muze se taky stat, ze to nebude fungovat vubec diky rozdilu potecialu. Pri zasahu bleskem tak jako tak shori min. sitovky.
[/b]
no podla FAQ ktore som si asi mal precitat najskor nez som sem napisal :) by to vadit nemalo.
rasto
Presneji receno garantovana prenosova rychlost 100 MBit/s u kabelu level5 je do 100m mezi dvema nejblizsimi aktivnimi prvky, nicmene to funguje i na 120m
Co se tyce 220 + UTP, klidne to muze vest v jedne liste, rusilo by se to akorad kdybys 220 motal kolem dokola UPT - cimz bys indukoval proud.
Doporucuji precist FAQ podrobneji :wink:. Dopad je znacny, nakonec si to kazdy sam dokaze alspon priblizne zmerit a existuji kvalitni studie napr. od danske laboratore 3P, nebo francouzskych laboratori IBM v LaGaude. Z uvedenych testu je jednoznacny zaver. Soubeh 230V vedeni a UTP cat.5 se zacina markantne projevovat uz od 5m a na 90 metrech je efektivni prenosove pasmo u Fast Ethernetu mene jak 9%, pokud se jedna o cat.6 (opet konstrukce UTP), tak tam je to diky kvalitnejsimu vybalancovani (je tam vetsinou takovy plastovy kriz) cca 15%. Doporucene odstupy v kabelazni norme EN50173 nejsou pro srandu kralikum :wink:. Samozrejme pokud ti ten kabel vede vedle dvoumetrove prodluzky, tak nic neres. Pokud je to ale pres 35 metru, tak uz je to napovazenou. Pro "stouraly" muzu doporucit napriklad literaturu EN 50082-1 Electomagnetic compatibility - Generic immunity standard - Part 1: Residential, commercial and light industry ;D Tam najdete odpoved na laicke dotazy typu jak je mozne ze mi 50 Hz rusi komunikaci napr. na frekvenci 31,25 MHz (FastEthernet)...lze zakoupit i u nas treba v CSNI ;D
No myslím že to vadiť nebude. Totiž ja mám asi v dĺžke 15m spolu vedené 220V + UTP + kábel od MMDS antény. A to UTP vedie k AP čo mám hneď za sitom.
Jo to je jasne, hlavne pokud tim napajis jen to AP tak ti tam netece vic jak par desetin amper.
Vadit to rozhodně nebude. My prasátka to máme takhle po celé firmě (nyní cca. 120 pc,). Na nějaký povídačky ohledy nebereme. :-)
+ ešte napájam MMDS anténu a zosilovač.Citace:
Původně odeslal simhap
Mam takovej tuseni ze v CCNA 1 bylo v neke lekci prafe psano ze UTP kabel nesmi byt veden v liste s power kablem ... ;D
Mam takovej tuseni ze v CCNA 1 bylo v neke lekci prafe psano ze UTP kabel nesmi byt veden v liste s power kablem ... ;D