Je pro Win XP lepší vytvořit oddíl NTFS nebo FAT32 ?? Napište zkušenosti.
Printable View
Je pro Win XP lepší vytvořit oddíl NTFS nebo FAT32 ?? Napište zkušenosti.
Ja jsem si vybral NTFS. Kdyz jsem mel dualboot s win me, tak jsem mel C: FAT, D: NTFS, E: (Hry) FAT, F: (Data) NTFS. Tedka mam vse NTFS, muzu si nastavovat prava a protoze mam na disku hodne malejch souboru, tak jeste usetrim nejakej ten megabajtik (nekde i gigabajtik) diky velikosti clusteru. Taky kdyz se to nahodou hryzne, tak nemusim cekat na pitomej scandisk ;)
Keď pominieme otázku práv, tak ntfs má pre strihačov videa tú výhodu, že podporuje neobmedzenú dĺžku súboru (do veľkosti oddielu) ... :wink:
Ale nejaký check disku sa po nechcenom reštarte spúšťa aj na XP... A na win9x to štartovanie šlo nejakou úpravou registra obísť - možno to pôjde aj na XP, no ešte som nehľadal...
NTFS !
U mna jednoznacne NTFS - mam stroja na sieti - robi na nom dost ludi => potrebujem nastavit prava na kazdy subor/adresar
NTFS je modernejsi file system ...aj ked mozno trosku pomalsi ale podstatne bezpecnejsi ako FAT/FAT32
NTFS! Kvůli bezpečnosti a právům.
Nemám sice PC na síti, ale i tak není nutné, aby žena a dcera viděli vše, co mám na disku ... :lol: :lol: :lol:
Na hry určitě FAT32
Na všechno ostatní NTFS
Takže vyhrává NTFS ;D
Na hry FAT32 a na vse ostatni NTFS? Mohl bys vysvetlit duvody?Citace:
Původně odeslal Dix