Už tejden pozoruju, že při paření her, filmech a netu mi prudece roste teplota disku až 60°C :o ??? . Předtim to ale nedělalo (max 42°C) a to na něm mam ještě zespodu aktivná chladič. Nevíte čim to je?
Printable View
Už tejden pozoruju, že při paření her, filmech a netu mi prudece roste teplota disku až 60°C :o ??? . Předtim to ale nedělalo (max 42°C) a to na něm mam ještě zespodu aktivná chladič. Nevíte čim to je?
Tak zavolej hasiče,aspoň preventivně. ;D
Teď vážně-je jediný důvod,prož by teplota měa být tak vysoká.Protože u disků vzniká teplo třením ložisek,je možné,že se zadírají a radši bych z něj dal všechna data pryč.
A je opravdu tak horký v reálu-neměří ti ten soft blbosti?Zkus si sáhnout a napiš,jak to dopadlo.
honem zálohovat data !!
vypada to ze jde disk do p..i.
A kontroloval jsi ventilator u toho chladice disku, jestli se opravdu toci? Ja jsem sveho casu menil chladic hdd kazde 2-3 mesice - zadrenej ventilator. Pak jsem tam vrazil poradnej ventilator z vadnyho zdroje a od te doby mam pokoj.
Jó Baracudy tím trpěly od začátku. Nedávno jsem těsně před koncem záruky byl nucen reklamovat stařičkou (tedy necelé 3 roky) Baracudu ATA - ta první s ATA66. Závada - HDD se neroztáčel, protože měl přidřená ložiska, roztočil se až na po třetí, či počtvrté a také hrozně topil. Ale o data jsem naštěstí nepřišel. Ale to neznamená, že Dolby_cz by neměl zálohovat. Je nejvyšší čas!!!!Citace:
Původně odeslal Tomas
To myslis vazne ? Mel si ten disk nekdy v ruce ? To jako foukas vetrakem na ten plech, kterej je od ostatniho tepelne izolovanej hutnou vrstvou molitanu ? :-D :-D :-DCitace:
Původně odeslal Dolby_cz
Nejlepsi je foukat zpredu, aby vzduch obtejkal ze vsech stran !!!
2 Mymak: to jsem se nedíval, rozdělám to a podívám se
toc to toc to! at z toho taky neco mame ! ;D
tak se zadřel vjetrák na disku ;D , ku**a
Já sem to trochu testoval, když sem disk před půl rokem koupil. A mě nejvíc klesne teplota disku (tý barči 80GB) kdyz na ní funim větrníkem zhora. Dal jsem tam 80mm Titana s termoregulací (cca 2300 ot/min ....není vůbec slyšet....vybíral jsem ho ze 3 kousků :-D )..zhruba doprostřed. Je cca 7mm nad diskem no a disk z původních 44 stupňů hlásí 34.....což je si myslím slušný. Na dotek z boku je jen vlažnej.
jinak ten větrník je s 1 kuličkovym ložiskem.
a zatim :wink: žádný problémy
taky mi pěkně topil .. kolem 46C .. teď mám tak 35-38C s IBM :)
Mno, hlavne aby ti to IBM-ko vydrzelo... 8)Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlar