tu >> http://www.motherboardfaqs.com/news.php <<
Printable View
Ksakru snad mi to nezacne delat ta moje epoxka :o/
Podľa obrázku je vidieť, že problém nastal od prehriatia kondíkov od MOSFETov - zožltnutá je aj maska (farba) na plošaku. Takže kto chladí ten nemá problém. ;D Konkrétne, príslušne MOSFETy vytváralú napätie pre CPU. Kto zvyšuje napätie a clock mal by chladiť aj MOSFETy, ale to už tu bolo písané viackrát. :!:
Nesouhlasim. Spousta lidi zvysuje VCore a na jinych deskach je vse v pohode. Ten EPOX ma jednoznacne poddimenzovane obvody pro stabilizaci VCore a spatne (lacine) kondenzatory. Tim padem se vse prehriva a takhle to dopada. Ale problem se tyka zrejme jen novejsich verz i (8RDA3+) a jen nekterych revizi.Citace:
Původně odeslal SEPO
Nesouhlasim. Spousta lidi zvysuje VCore a na jinych deskach je vse v pohode. Ten EPOX ma jednoznacne poddimenzovane obvody pro stabilizaci VCore a spatne (lacine) kondenzatory. Tim padem se vse prehriva a takhle to dopada. Ale problem se tyka zrejme jen novejsich verz i (8RDA3+) a jen nekterych revizi.[/quote]
Ak dovolíš k tým stabilizátorom a kondenzátorom: Na doske Epox sa na stabilizáciu V-Core používajú štyri stabilizátory, ktoré sú chladené len odvodom tepla na doske. To im bohate postačuje aj bez prídavného chladenia. Kondenzátory používa EPOX rovnaké, ako na iných doskách iní výrobcovia. Nie raz som už menil vydudé kondíky na doskách iných značiek, ABIT, ASUS, MSI atď a vždy to boli kondíky od toho istého výrobcu. Problém je v tom, že asi nie je výrobca, ktorý by na dané napätie vyrábal kondenzátory v danej veľkosti schopné filtrovať tak vysoké frekvencie aké sa vyskytujú v napájacích vetvách bez väčšieho stratového tepla. Stačí pri výmene použiť kondíky na vyššie napätie aspoň o rád a na 105°C - ak na dané miesto samozrejme nejako vojdú a je po problémoch :idea: