Kdyz vymenim zakladni desku za uplne jinou (jiny chipset) s jinym procakem a jinyma pametna tak XP rozchodi, nebo budu muset reinstalovat???
Dik...
Printable View
Kdyz vymenim zakladni desku za uplne jinou (jiny chipset) s jinym procakem a jinyma pametna tak XP rozchodi, nebo budu muset reinstalovat???
Dik...
Čistou instalaci.
taky bych to videl na instalaci,sice s XPckama moc nedelam ale u W2K po vymene desky jsem uz do nich nenajel:-(
Me v podstate zvladly prechod z Durone zpet na K6-2, jen nejela USB klavesnice. Ale radsi jsem mel vse zalohovany ;)
Mel jsem K7T Pro2A, Duron800, Dimmy a prechod na K7T266 Pro2A, XP1600+ a DDR pameti byl bez reinstalace. Akorat se hned po bootu nainstalovaly nejaky drivery, ale CDcko to nechtelo.
Ovsem vyhoda byla, ze jsem menil za podobnou desku.
Zatim ani u nas na servise nevime jine jednoduche reseni, nez cistou novou instalaci :-(
Co se zeptat MS :lol:
Ja som prešiel tiež síce s XPčkami z iBX (Abit BE6II problém :wink: ) na i815 - ale pindalo to každú chvíľu na nejaké chyby a chcelo to kadečo inštalovať... Keďže som však už mal zaobjednané veci na terajšiu zostavu, tak som to nechal asi 3 týždne tak a potom som tam dal 98čky...
Určite by sa mi nepodarilo prejsť z intelu na amd alebo naopak...
Ak bude na novej doske čipset od inej firmy ako na pôvodnej, tipujem, že to na 99% nepôjde...
no já nevím...sice jsem to tehdy dělal s NT4kama...ale měnil jsem C300A s Abitem za D800 s ECS...a nechtělo to ani žádné ovladače (ty jsem pro jistotu přeinstalovat - VIA řadiče...) a jelo to...možná záleží u XP na tom z jaké desky na co se přechází...když tak to chce zkusit udělat profil pro novou desku a pak ten starý profil prostě smazat
98 rozchodej drsnou zmenu hardwaru urcite, ale xp ne. videl jsem to u kamose mel oba dva systemy. kazdopadne to je blbost nepreinstalovat pri vyrazne zmene hw jako je vymena cpu a madru.
mno ja prekopirval w95 z netebooku !! do normal kompu a jelo to. sice to hodinu isnatlovalo ovladace ale ... to je jen takova vsuvka.
ty xp by to treba taky rozchodili pokud by ale nenastal problem se seriovymi cisli hw. pokud vim tak na to jsou svine. zalohuja zkus.
Ja som menil Abit KG7 (AMD761 chipset) za Abit KR7A (Via266A) a nechal som nabootovat XP Pro - len tak zo zvedavosti ...
System to zvladol v pohode - pustil som nejake benchmarky a potom XP reinstaloval nacisto - rozdiel vykonov bol velmi maly
To iste som skusal ked som menil Abit KR7A za terajsiu EPOX 8K3A+ - tiez uplne ine chipsety - a znovu ma XP PRO nesklamali - nabehli v pohode a tiez vykonovo to bolo v poriadku ...
Ale ako mam skusenosti s M$ tak som to aj tak nakoniec reinstaloval :wink:
Já měnil zákošovi desku za stejnou (vyhořela) byla to MSI KT266.
XPčka naběhli ale ale nereagovala myš ani klávesnice :) takže nová instalace