No mam maly problem...chcel by som regulovat otacky na mojej doske ale akosi nefunguje Q-fun v biose mam bios 1007. Poradte nejaky program kde by to islo ak je. Diky
Printable View
No mam maly problem...chcel by som regulovat otacky na mojej doske ale akosi nefunguje Q-fun v biose mam bios 1007. Poradte nejaky program kde by to islo ak je. Diky
NA to ti stačí Asus Probe v2 - je na CD u Desky ...
Keby sa to tam dalo tak to uz nastavim....
Regulace otáček větráků se provádí v BIOSU,kde jí nejdřív zapneš (je to až vzadu,myslím že v HW monitoring) a potom i nastavíš o kolik mají otáčky klesnout.Předtím musíš ale větrák procesoru přepojit na desce z konektoru CPU fan do Power Fan,jinak jeho otáčky klesat nebudou.Když v BIOSU Q Fan aktivuješ,tak Ti to tam napíše,kam se má ten konektor přepojit.Chodí to skvěle,můj větrák CPU má normálně kolem 4800ot/min a po regulaci 3900,hluk je poloviční a teplota skoro stejná,vřele doporučuji.Navíc to reaguje na teplotu,když se zvýší,tak otáčky vzrostou,já mám po regulaci CPU 44 a desku 29 stupňů a ticho ;D .Citace:
Původně odeslal greap
Diky uz idem prehodit...
Tak a nejde to. Fakt neviem co s tym je moze to byt uber biosom mam tam 1007 skusim este dat orig.
Original nepomohol.
Me to taky jede jenom tim zpusobem ze dam o kolik snizit a ono se to snizi,nic vic,ze by se to samo regulovalo dle teploty tak to ani nahodou,smiril jsem se s tim,ale zkousel jsem Speed Fan a ten poslouchal a vetrak jel vic a min jak jsem nastavil.
To se Ti otáčky snižují pořád na stejnou hodnotu?Mně hned po spuštění počítače z 4800 na 3900 a když chvíli hraju a PC se zahřeje,tak už je tam cca 4200,podle Asus Probe.Citace:
Původně odeslal OBR