Jak se nejlepe nareze plexi ??? ??? ?Dik. :roll:
Printable View
Jak se nejlepe nareze plexi ??? ??? ?Dik. :roll:
1) zhavy napnuty drat
2) lupenkova nebo jemna pilka na zelezo taky postaci,pak opracovat hrany jemnym pilnokem na zelezo nebo smirkem na drevene kostce
!!! tu ochanou folii sundat uplene az na konec !!!
Já jsem to dělal pikou na železo a pak jsem to zabrousil jemným smirkl papírem a je to vpoho. Taky jsem slišel že se to může nařezat nožíkem a pak zlomit ale to jsem nezkoušel
Jedině pilka kmitavka - přímočará pila, dá se půjčit v baumaxu ( myslím ), plátek na plexi a pevná ruka :-))
Určitě to jde i nožíkem. Takovej ten s tím vysouvacím břitem je pěkně ostrej a dobrej na to. Prostě si vemeš třeba dlouhý pravítko, ale lepší třeba plátek z nějakýho kovu. Podle něho už jen párkrát přejedeš a potom zlomíš. Nesmíš se bát zabrat při lámání, zlomí se to v tom kde jsi to naříznul. Je to jako se sklem. Sklo je jinak neřeže.
Keď to nebude len rovná čiara tak fakticky je najlepší ten rozžeravený drôt... My máme doma takú pílku s odporovým drátom a trafom na 24V... S tým vyrežeš aj filigránské motívy... :wink:
Ale aj lupienková pílka s listom na železo stačí...
No do roviny to budeš musieť ale potom dobrusovať...
A pokud mas umelecke nadani, muzes si vyleptat redidlem pekny ornament. :wink:
To Jakub:
Ty jsi to zkoušel leptat??
Jakým ředidlem a jak to dopadlo :o
jeste se pouziva vodni paprsek na rezani
To Helium:
vodou to jde taky, ale je dost drahá a nejdou s ní malé otvory a jendé dekory, navíc musí být pod plexi ještě při řezání další podložka, aby nekmitalo - to mi bylo řečeno u "odborníků".
Takře nej je laser, je i levnější.
No ja bych to skusil timto:[Ni(Nh3)6]SO4 ;D neboli jak mz skuseni chemici rikame velice jednoduse a odpasu síranhexaaminnikelnatý ;D docela to jde:)