Odhlučnění CASE + DOTAZ (poraďte pls)
Zdravím všechny!
Na odhlučnění CASE jsem použil karimatku (ale takovou tu jemnou - výborně tlumí zvuk) + silná dektura (dvojí prolamování).
Chladič na CPU CM CP5-7JD1B-0L
Heat Sink Dimensions L80x W68 x H78.5 (mm)
FAN Dimensions 70 X 70 X 25 mm
Rated Voltage 12 VDC
Rated Speed 2750 R.P.M.
Air Flow 22.2CFM
Noise Level 24.2 dB(A)
Musel jsem ještě přidat dva ventilátory (do přední pozice a nad zdroj - bedna Eurocase BT763A) pro lepší proudění vzduchu. Byla prvedena úprava pro spínání 5-12V (jedu furt na 5V). Ventilátory Sunon, kluzná ložiska, 82x82mm.
HDD je na spodu bedny, s pasivními chladiči po stranách, po zavření "zapasován" karimatkovým obložením.
Jediné co slyším, je zdroj (EC 300X) (Teda až ho neuslyším, určitě se najde další zdroj hluku..).
Poraďte mi pls, co za zdroj si mám pořídit. Fortron , Enermax , něco jiného ? (Napište pokud možno typ, parametry + osobní zkušenosti).
Díky. :)
Tak snad - ale nebylo to bez problémů
Tak jsem to udělal - 92x92 ventilátor Sunon (kluzné ložisko) je teď zvenku na spodku zdroje. Je to krásně tiché (i když ty celkem 3 sunony co tam mám si přeci jen trošičku bručí, i když jsou na snížených otáčkách).
Zdá se, že se to chladí dobře (minimálně stejně jak předtím).
Jediný problém byl v tom, že když jsem ten ventilátor zapojil do série s tím ze zdroje - Sunon se netočil. Asi to bylo tím, že ten ve zdroji měl taky jakousi regulaci dle teploty, a když to bylo studené, nedával ani těch 12V, ale tak 6V pro oba ventilátory a to bylo málo.
Připojil jsem tedy oba do obvodu s ventilátory v Case (vepředu vespod a nahoře vzadu), které ovládám i přepínačem 5-12V. Jedu tedy na 5V, vše se točí, chladí a je tiché.
Snad to vydrží...