Koupil jsem si do case 80x80 fan od Titanu a když ho připojím, stejně mi v monitoringu v BIOSu neukazuje otáčky. Jak se tedy dá poznat větrák, co bude ukazovat otáčky?
Má tři kabely a třípinovej konektor...
Printable View
Koupil jsem si do case 80x80 fan od Titanu a když ho připojím, stejně mi v monitoringu v BIOSu neukazuje otáčky. Jak se tedy dá poznat větrák, co bude ukazovat otáčky?
Má tři kabely a třípinovej konektor...
pokud ma 3pinovej konektor tak by mel ukazovat otacky na 12V vzdycky, zkousel si ho pripojit i jinam?
Jo, zkoušel jsem ho na oba dva konektory (kromě CPU-fan) a neukazovalo to...:o(
Su 2 moznosti:
1) ma to prilis nizke otacky, tak to BIOS nevie ukazat
2) meranie otacok nefunguje.
Dobře, ale co s tím, pokud je to moc nízké?Citace:
Původně odeslal Rainbow
3pin konektor ma kazdej vetrak, musi tam bejt i zlutej dratek. Pokus tam je a nefunguje to, tak zkus vyzkouset nejaky jiny monitorovaci soft.
a na konektoru kde mas CPU fan ti to ukazuje otacky?, jestli jo zkus ho dat tam nebo ten CPU fan hod na jinej konektor, je totiz mozny, ze ti otacky dokaze merit jenom jeden konektor (sou takovy desky), ale nejspis ma ten fan fakt malo otacek, takze ti to bios ani neukaze, zkus treba SpeedFan :wink:
hehe no ja mam cerny a zlty na konektore zapojeny do dosky, a cerveny je v molexe na 5v ... ;)) a este funguje aj meranie otacok a ticho
hm takhle sem to mel u case fanu nez sem tam dal odporCitace:
Původně odeslal SajmoN
btw: timhle mu ale moc nepomuzes :? :wink:
vetraku ?? preco ?? teraz ide legalne na 5v s meranim otacok .. to nieje ta kontroverzna metoda 5v-vetrak-12v :) ale 5v-vetrak-zem
Tak situace je malinko jiná, než jsem psal....
V BIOSu mi to ty otáčky měří, ale jinde ne. Ani PC Alert4 od MSI, ani ten SpeedFan...takže asu nemám šanci, co?