Nacpu do teto desky durona na 100 fsb
Printable View
Nacpu do teto desky durona na 100 fsb
Jo, ale musis tam prehrat bios... ten originalni to neumi.
a co kdybych zmenil nasobic a jel na 133
jo to by slo taky... kamos to tak mel...
Doporucuju FSB 150, vic moje L7S7A2 asi neumi, restartuje se. Obzvlaste u durona, ktery mam malou L2 a casto saha do pameti, zvyseni FSB hodne pomuze
Tahle deska nemá teplotní čidlo, takže ukazuje teploty z interního čidla procesoru. Nevíte o kolik stupňů to upravuje??? Mě to ukazuje s boxovaným chladičem při plný několikahodinový zátěži (SETI) v maximu podle SpeedFanu 40stC, což mi příjde jako moc malý číslo (bez zátěže se kolikrát dostanu i 31stC...
L7S7A2 ukazuje s korekci skoro presne tolik co K7S5A z cidla pod procesorem, mel sem obe nakou dobu se stejnym procakem a chladicem ve stejny bedne. (uzivatel si nemusi zvykat)Citace:
Původně odeslal TAKiTAK
Odhadem bych rek, ze to ze skutecny teploty srazi 20 az 25 stupnu.
40oC neni pri tvym taktovani na Tbredu B nic nemoznyho.
Kdyz jsem mel v mistnosti 19oC (jeste netopili a byla hrozna kosa) tak jsem mel full load 43oC.
kdyz mam pri 2075MHz idle 49 a max. load 59 tak je tam ve skutecnosti 69-79 :o ?
rek bych ze jo, pres 60oC uz ma u me vliv na stabilitu coz uz se blizi udaji provozuschopnosti procesoru 85-90oCCitace:
Původně odeslal LM
z takovy teploty bych byl silne nervozni
taky ze jsem :? :evil:Citace:
Původně odeslal Sasa
to jsem necekal, ze mi to dltcko bude takhle topit :roll:
pri defaultni frekvenci a napeti ma 44 idle/50 load (64/70) a to pouzivam as3 a mam celkem dobre vetranou case....
ale zas na druhou stranu je tady celkem vysoka okolni teplota - 28PC v mistnosti 10x6x3.5m :roll:
Neco je spatne, 50 full load na defaultni frekvenci a napeti je podezrely.Citace:
Původně odeslal LM
U mojeho DLT na default napeti a frekvenci jde teplota citelne dolu, a pri 23oC v mistnosti je pri full load 39oC. Mozna je to tim chladicem, treba je tak tichej ze skoro nechladi.
Zkus Burn K7 ten AMD zahreje uplne maximalne.
Prime ti na tom pretocenym projde pres noc?
Pokud projde Prime tak bych si s tim vetsi starosti nedelal.
moc vyjimecny to neni...
to moje DLT topi taky jak...vubec neni problem se dostat pres 60C (2400-2600+ pri 1,65-1,7V).kdyz jsem mel DUT, tak to bylo malo nad 40C. ale jde o stabilitu, takze to moc neresim.
Maximalni teploty co tady uvadim jsou pri spustenym burnk7 :]
S timhle CPU a s touhle deskou jsem zkousel uz 3 chladice a 2 pasty (box+bila,sspro+bila arctic,cs2tc rev.2+as3) a teplota se drzela porad kolem tech 45-50 stupnu...
Dokonce u pri pouziti ruznejch BIOSu to bylo stejny...
PS: jsem ted odrizlej od netu, takze tohle pisu prez links :]
Ještě by mě zajímalo, čím měříte teplotu, protože mi SpeedFan ukazoval jiný (větší) teploty než teďkon MotherboardMonitor...
Navíc každej z těch programů jede na jinej senzor. Ten na kterej jede SpeedFan po spusteni MbM zarputile ukazuje misto svejch 33-43st furt 77st, kdežto ten kterej doteď ukazoval samý blbosti (rozptyl 5 až 80st) ukazuje dobře (snad). Rozdíl je jen v tom, že ten původní se aktualizoval častějc a podle mojeho subjektivního názoru líp reagoval na zatížení procesoru. Nevím kterýmu mám věřit - jsem z toho trochu zmatenej. :?:
Ještě by mě zajímalo, čím měříte teplotu, protože mi SpeedFan ukazoval jiný (větší) teploty než teďkon MotherboardMonitor...
Navíc každej z těch programů jede na jinej senzor. Ten na kterej jede SpeedFan po spusteni MbM zarputile ukazuje misto svejch 33-43st furt 77st, kdežto ten kterej doteď ukazoval samý blbosti (rozptyl 5 až 80st) ukazuje dobře (snad). Rozdíl je jen v tom, že ten původní se aktualizoval častějc a podle mojeho subjektivního názoru líp reagoval na zatížení procesoru. Nevím kterýmu mám věřit - jsem z toho trochu zmatenej. :?:
Pouzivam Hardware sensor monitor a no problemo, MBM mi na L7S7A2 nefunguje.Citace:
Původně odeslal TAKiTAK
Sandra a par dalsich programu ukazuje tu samou teplotu co Hardware sensor monitor, a je to stejna teplota jako v BIOSu (pokud zanedbam zmeny za tech 10 sekund od resetu a najeti do BIOSu).