jaka je nejlepsi deska s moznosti oc pro P3 tualatin (512kB)
prosim o dokazy
Printable View
jaka je nejlepsi deska s moznosti oc pro P3 tualatin (512kB)
prosim o dokazy
Tato doska je tusim na Celerony Mendocino (PPGA). Na Coppermine tusim treba robit HW upravy.
jj tady na ni jedou i tulene ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
a nebo Acorp 6A815EPD ma i815EP rekl bych ze nepodporuje tulene ale ze by to slo hw upravit
Tualatiny přímo podporuje Tyan Tiger 230T. Na tvém místě bych ale zvážil, jestli to má vůbec smysl.
VIA Apollo Pro133T chipset -> http://www.hardware-one.com/forum/smileys/puke.gifCitace:
Původně odeslal Dawn
;D
Otec to měl asi 2 dny bez toho T a nestěžoval si, ale svině nevykoná to je :wink:Citace:
Původně odeslal Rainbow
No vsak to - ta doska s 2 CPU ma mozno nizsi vykon ako poriadne BXko s jednym. Keby sa to porovnalo s BXkom s 2 CPU, tak sa niet o com bavit ;D
Myslím že s celeronem 533MHz jsem měl propustnost 107MB/s :) Ale gdyž se vrátím do ty doby gdy todle frčelo, tak se mi zdá, že mezi Via Apollo Pro 133 a Intel 440BX nebyl skoro žádný cenový rozdíl, tak se divím, že se to vůbec dokázalo vyrábět. Jedině kvůli podpoře ATA66, ale to něktěří výrobci rvai i do i440BX a kvůli tomu že to podporovalo 133MHz fsb.
no via nechciCitace:
Původně odeslal Dawn
jeste existuje Gigabyte GA-6ETXDR s nejakym cipsetem ktery mi nic nerika ale to bych se asi nedoplatil
a chci si postavit postavit neco zajimaveho ;DCitace:
Původně odeslal Dawn
Jestli chceš něco zajímavýho tak bych navrhnul třeba 2x Pentium PRO, nebo obyč Pentium, to ti cenově víde líp. Nebo taky možná dobře výjde 2xP3 450MHz a dual desku se slot1 a intelem 440BX
no me se zatim libi tahle:
Abit BP6 ;D
K tomu len tolko, ze moj Cyrix 6x86MX PR233 ma 104MB/s v GoldMemory - a to je so SIMMkami ;DCitace:
Původně odeslal Mil17
Tady je nádherně vidět k čemu ten chipset byl ( k ničemu)Citace:
Původně odeslal Rainbow
Jestli chceš něco extra, tak zkus třeba Tyan Thunder HEsl-T. Problém je, že obecně je minimum boardů, které by podporovaly dva Tualatiny, a navíc si myslím, že peníze, které do toho vrazíš, rozhodně nebudou odpovídat výkonu.Citace:
Původně odeslal LeXa
Škoda že teďka to Pentium PRO 200@233MHz nemám doma, půjčil jsem ho kámošovi. Obrázky zrovna z propustnosti nemám, ale myslím si, že to házelo kolem 170-190MB/s se SIMMkama.Citace:
Původně odeslal Rainbow