Chcem vediet ci este moj Enermax stiha...
Ozaj ako poznam ze uz nevladze ????? ;D ???
Printable View
Chcem vediet ci este moj Enermax stiha...
Ozaj ako poznam ze uz nevladze ????? ;D ???
...pokial sa nemylim tak u tejto dosky si CPU berie stavu z +12V, ale na 100PRO to neviem :?Citace:
Původně odeslal DJSmart
CPU si bere stavu hlavne z +5V, u nekterych desek pro zrave procaky navic jeste z +12V, aby zdroj nebyl zatizeny tak prilis nesymetricky.
Ze to nestihas poznas podle voltazi pri zatezi na +5V klesa napeti, zalezi na tom jak moc je to nizko (tolerance je +-5%). Nektery horsi zdroje sice udrzi +5V, ale za cenu razantniho zvyseni +12V (tam je tolerance +-10%, ale to uz se mizda hodne).
Takze to proste zatiz necim narocnym na procak pro AMD doporucuju BurnK7 a uvidis co udelaji voltaze na zdroji.
ja mam zapojene obidva kable aj ATX aj ten 12 V...
Co sa stane ked ten 12 V vytiahnem ?
...ja som na NF7cke aj s NoName 350W zdrojom pri zatazeni pozoroval zmeny vzdy len na +12V vetve, +5V sa nikdy nepohla skoro ani o chlp, kdezto +12V pri zatazeni klesala az na 11,5V
...teraz na 360W chieftecu +12V klesne pri zatazi max. na 11,8V a +5V je stale +5,03V
...myslis vytiahnut ten ATX1 kabel z dosky??? ked ho vytiahnes nestane sa nic, ja som nejaku dobu fungoval bez toho pridavneho ATX1 :wink:Citace:
Původně odeslal DJSmart
skusim odpojit ATX1 ci pojde 5V dole alebo nie...
Tiez mam 12V vetvu asi na 11.8 az 11.9 V....
a 5v na 5.00V
Napetie sa Ti nezmeni. Ja mam stale 11.80 ci cpu zatazim nezatazim je to fuk.
ajs: ...no asi mas qualitny zdroj :wink:Citace:
Původně odeslal AjsTi
hej ale daj mu viac stavy a klesne ti.
Aj mne klesne ked mu dam 2333 MHZ na 1.800 V
V tomto nastaveni vyda moj procak 113 Wattov stratoveho tepla.
Me kolisa pri zatizeni jen ta 5V vetev a to na 4.7Citace:
Původně odeslal DJSmart
Je nejaky software ktory monitoruje voltaze a teploty na doskach a dava to nejakeho prehladneho grafu ???
...napr. MBM dokaze eXportovat napr. do TXT taketo udaje, potom si to mozes importovat do excelu a graf tam snad zvladnes :wink:Citace:
Původně odeslal DJSmart
Pouzivam Motherboard Monitor, u vsech sledovanych velicin meri hodnoty min, max a prumernou, jinak je to asi jeden z nejlepsich, ale to je vykoupeno tim, ze jeho konfigurace vyzaduje trochu vic klikani. Je tady
http://mbm.livewiredev.com/. Jinak sou isofty co delaji primitivni grafy ale zrovna me nic nenapada, resp. www.google.com
U Epoxu to umi primo USDM co je k desce ....Citace:
Původně odeslal DJSmart
Graf to neni ale pise to do prehlednyho textaku
...hlavne ze od zaciatku sa tu bavime konkretne o ABiT NF7-S :?Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
Precti si "LASKAVE" titulek threadu a pak poucuj..!!!Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...jasne, ale preco mu pises o softe pre EpoX, ked v podpise ma ze je vlastnikom ABiTa ??? a niektore dosky/chipsety pouzivaju na napajanie CPU +5V a niektore +12V
2 .:::iGor:::.
Trosku komplikovane a zdlhave ale diky...skusim.
Ja som si vzdy myslel , ze to napatie sa vyraba vzdy z fyzicky namensieho(kladneho) napatia ktory vie vyrobit zdroj cize u AT = 5V
a u ATX = 3,3V
Neviem ,skusim to zistit.
Takze odpoved najdete tu:
http://www.techspot.com/vb/showthread/t-7658.html
Jelikoz jsem Lama na ANG jazyk... prosim Te preloz to nejdulezitejsi..PLSCitace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Pisou tam, ze procak je napajen zejmena z +3,3V a v nekterych pripadech navic jeste z +12V.
Takze jsem taky nemel tak uplnou pravdu :?
Takze nakoniec je to tak:Citace:
Původně odeslal vendiik
AT=5V
ATX=3,3V + 12V(ATX2 Optional)
alespon uz je v tom jasno...ale tech 5V je taky na nejakou logiku, ne ?