Cau huci mi vetrak na desce...primo kterej je tam dodavanej......mate nekdo s tim nejakej stejnej problem? Premyslel jsem jestli kdybych ho dopojil jestli by se s tim neco stalo...nebo jestli ho muzu odpojit.....diky
Printable View
Cau huci mi vetrak na desce...primo kterej je tam dodavanej......mate nekdo s tim nejakej stejnej problem? Premyslel jsem jestli kdybych ho dopojil jestli by se s tim neco stalo...nebo jestli ho muzu odpojit.....diky
Asi to bude chtit ten puvodni chladic nahradit nejakym poradnym pasivem ... ten Zalman NB47J by nemusel bejt spatnej ale negde tu negdo psal ze ma podstavu mensi jak je ten brouk chipsetu :? ... Taky se na to chystam v ramci stisovani ... :wink:
mno musim neco vymyslet...ale premyslim kdybych tam nedal pasiv....tak co by se stalo...protoze kdyz tam soupnu pasiv tak by bylo dobre kdybych nasel pasiv kterej by tam presne pasoval....a mohl se zachytiti to puvodnich direk....od aktivniho vetraku...
Ten pasiv od Zalmana to ma suprove vyreseny :) ... bude pasovat prakticky kamkolif ;D kukni na : http://www.zalman.co.kr/english/product/zm-nb47j.htm ...
jj to vypada zajimave......mozna bych to zkusil ale kde ho sehnat a co bude stat .))Citace:
Původně odeslal Bobrik
Citace:
Původně odeslal Ranor
mam presne takyto problem - ten blby cooler je najhlucnejsia vec v mojom kompe ....o vymeneni uvazujem uz dlhsie ale skorej zaujima ci ten ZALMAN uchladi SPP pri FSB 220-225 MHz
Ak to niekto tak mate vyriesene napiste ...
Mne taky uz dela randal, prozatimne sem to vyresil odpojenim a strcil sem nad to vetrak z colermastera DP5 - ale dost to zere misto, takze uz mam objednanyho zalmana, uvidi se kdy dorazi.
KDE JSI HO OBJEDNAL A JAKEJ? JE TO TEN CO JE O NECO VIS NA LINKS?
A co tak dat vetrak dole, odlepit zozadu nalepku, pridat 1 kvapku hustesieho oleja... Odvtedy neviem ze ho tam mam a je to zadara. :idea:
...tak to teda kecas, maly ventilator s takymi vysokymi otackami je hlucny vzdy -> u mna je to najhlucnejsi bazmek v PC :? takze v tom pripade si neviem /a ani nechcem/ predstavit celkovu hlucnost tvojho PCCitace:
Původně odeslal ftak
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Mne sa teraz zda ten vetrak tichsi ako ked bol novy... Podla mojho subjektivneho hodnotenia huci asi tak ako vetrak v zdroji spomaleny na 1800 ot. Komp nemam najtichsi (2x vetrak 8x8 cm v bedni + 1 v zdroji na 1800 ot., uz spominany na doske, na CPU Cooler SPEEZE RaptorCool asi 2200 ot, na VGA 5x5 ? ot). Ten na CPU sa mi zda najhlucnejsi. Nie je to tiche PC, snazil som sa zvolit kompromis medzi tichom a teplom.
...ked ti ta hlucnost vyhovuje resp. nevadi tak OuKeY :wink: jak som pisal u mna je to ventilator s najvecsou hlucnostou :? :evil:
U mna je JEDNOZNACNE cooler na NB najhlucnejsi - v piatok idem kupit toho Zalmana - ked otestujem dam vediet .....Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...aj ja som chcel ten cooler vymenit tento tyzden za Zalmana, ale este stale ho nemam v rukach :?Citace:
Původně odeslal Deviant
Zalman je super už ho tam mám nějaký pátek a pc je o 80% tišší.
Ktory mas ? Tento ?Citace:
Původně odeslal Aladar72
ZALMAN ZM-NB32J
Ako to vyzera s teplotou NB ?
Já sem ten původní řvoucí větroň vyměnil za Zalmana (ZM-NB32J) a je ticho, teplota je u mě v pohodě, pasiv je jen trochu teplejší.
Vypadá to takhle: http://213.235.161.33/img/zalman.jpg
Ako pozeram MERKUR posluzil ;DCitace:
Původně odeslal Bulitos
No lenze ty ides na 180FSB - ktovie ako to bude vyzerat pri mojich 225 - ale v kazdom pripade to vyskusam sak ten Zalman sa na nieco zide ak nebude vladat chladit
Jo jo, s merkurem sem se v kejsu parádně vyřádil :-)Citace:
Původně odeslal Deviant
225MHz, to už je dost, ale třebas na DFI NFII Ultra, kterou sem měl nedávno v prackách, je od výroby pasiv, kterej se mi zdál horší než ten Zalman a přes 200MHz na tom šlo v pohodě, i když topil jak ďábel, nicméně stabilní to bylo.
Můj závěr je, že co uchladí originální chadič, uchladí i Zalman a navíc bez kraválu.
Ja mam toho Zalmana (47ku) na chipsetu v srvru (viz podpis) a tak teplota sla o par stupnu dolu(34-38). Ale na ty Abitce se mi zda ze to topi o dost min protoze ta teplota je max 25 st. tze by to ten zalman mej v poho uchladit :) ... BTW: kupoval sem ho v Softcomu a stal asi 320 nebo tak nejak ;) ...
Hm a ten moj normalny povodny absolutne nehucal. Fakt ho ani nebolo pocut ale aj tak som tam dal Zalmana sice len 32J ale aj pri FSB 220 to stiha bez problemov.
Presne TOTO som potreboval pocut ...skusenosti pri FSB +/- 220Citace:
Původně odeslal cox
Dik teraz som uz spokojny s planovanou investiciou :-)
A KDE ZE SE DA KOUPIT?.....NIKDE HO NEMUZU SEHNAT :(
:-) ... toz treba na www.computershop.cz ->InetObchod -> chladice -> vga,chipsety - a je tam za 296,- bez DPH ... asi si ho koupim i ted ... ale mozna pockam radeji na vodnika ;D ... caf
oki dikyCitace:
Původně odeslal Bobrik