Posledni dobou mi pri rolovani stranek v IE nejak divne vrci disk , to same pri kopirovani atd... vsechno je nejak strasne pomaly :-( ,mam Seagate Barracuda V 7200,7+ 8mb CACHE , myslite ze mi brzo klekne disk ?? nebo co s tim ?
Printable View
Posledni dobou mi pri rolovani stranek v IE nejak divne vrci disk , to same pri kopirovani atd... vsechno je nejak strasne pomaly :-( ,mam Seagate Barracuda V 7200,7+ 8mb CACHE , myslite ze mi brzo klekne disk ?? nebo co s tim ?
1. A máš zaplý DMA ?
2. Neběží ti napozadí nějakej sajrajt (třeba AVG7 to se samo po připojení aktualizuje a začne testovat aniž by sis toho všimnul) ?
mam XPcka - kde poznam ze mam zaply DMA ??? dotedka bylo ale vsechno v pohode , ale to vrceni se mi nejak nezda :-(
Ve vlastnostech tohoto počítače máš správce HW a tam v nastavení disku je něco jako používání zápisu do paměti nebo nějak tak to tam Mrkvosoft napsal,už nevim. Mám WinME a tam je prostě jen DMA :-)
Tehdy hold ještě mysleli,že uživatelé rozumí terminologii PC :lol:
V XP už jim došlo,že 90% uživatelů jsou lamy. ;D
V XP to je v - správce zařízení - řadiče IDE ATA/ATAPI - a tam pak u primáru i sekundáru : režim přenosu DMA (přímý přístup do paměti (Direct Memory Access)) Píšu to z hlavy tak snad jsem to nepopletl
Jsi si jist, že to je disk? Nebude to spíš nějaká interference něčeho s něčím?Citace:
Původně odeslal Tomas.1
(mě třeba doma při práci disku píská (přesně podle aktivity HDD) větrák ve zdroji - holt MSi 745 Ultra + 300W Fortron, ale neměnil bych)...
A pomalost vypadá na nefungující UDMA (viz vlastnosti IDE řadiče ve správci zařízení u 2K/XP nebo disku tamtéž ve W9x)...
Tak uz sem to vyresil , vzal sem cely komp a komponentu po komponente sem oddendal - prisel sem na to ze u CPU bylo strasne moc prachu a ze nejakym zpusobem BOX chladic CPU piska , vycistil sem uz je to perfektni ,disk sem zdefragmentoval a uz to taky jede normalne , ted uz koupim jenom nejaky novy tichy zdroj a tichy chladic na CPU a budu spokojeny.
Takže si jako vyndaval za chodu karty jo :lol: a když si vyndaval CPU tak si si všimnul prachu vyčistil ho a zase si ho tam hot-swapově dal o už to nedělá ???Citace:
Původně odeslal Tomas.1
Tak to si teda masér ;D
hehe, za chodu urcite ne :-)