Neviděl jste náhodou někdo někde nějaký schema na LCD, který by bylo připchnutý na serial...na LPTčku ma Laser Jet 1100...popřípadě ještě nějakej soft....
Printable View
Neviděl jste náhodou někdo někde nějaký schema na LCD, který by bylo připchnutý na serial...na LPTčku ma Laser Jet 1100...popřípadě ještě nějakej soft....
no i já jak mám ten LED analyzér pro Winamp ze starého ext. modemu, tak jede na LPT. využívá tam ty datové vodiče D0-D7. Co třeba DATASWITCH NA LPT ;D No, asi ne moc vtipné, budu to muset řešit taky, až rozdýchám tiskárnu :oops:
jj data switch jsem bral v potaz, ale jak switch pozná, že jsou to data pro tiskarnu nebo pro LCD...hlavně do LCD pojedou data pořád...a switch je snad na to ,že na jednu tiskarnu je připojenejch víc compů ne??
no mělo by to jít data switchem co je třeba v případě 2 PC <> 1 tiskárna (ale asi spíš mechanickým (nevím, jak by to ten automat bral - o tom nemám šajnu)) no při tisku by byl LCD odpojený a ten mechanický switch by šlo možná třeba nějak efektněji vestavět do case. Ale třeba plácám blbosti a jde to nějak, třeba moooc jednoduše... ale vždyť už to muselo hodně lidí řešit? Zkusím pohledat na cizích webech
když už tak bych chtěl automat a hlavně když se mi u compu nachmejtne sestra nebo otec po případě mati tak ty určitě nebudou vědět co maj povypínat a co pozapínat...a manual k tumo dělat nebudu...nejjedušší řešení by bylo jak říkam bud LCD na COMko nebo redukce LPT to USB a nejaký ovladače k tomu...nebo nemá někdo LPT řadič do PCI?
to je nejlepší volba a nemusí být ani moc drahá, vida :idea:Citace:
Původně odeslal Bredator
no jo ,ale ještě ho splašit...vím jedině o do ISA a to už moje deska jaksi taksi nepodporuje (zaplat to pánbuh)
hmmm.... tak stoji skoro 400kč a to se mi do toho davat moc nechce.... :?
ta LaserJet asi taky stála dost, ne? :-)
tak dva roky víc ne....
Nejak to urcite pude, prtoze kdyz se kouknes na treba i-shopy tak tam jsou LCD pro pripojeni do USB. Sice jsou drahy jako hovado, ale jsou :-)
Jasne, ze to jde, ale musis k tomu udelat nejakou ovladaci logiku - radic. Zapojeni se daj najit, uz se tady na 4u probirala i varianta na USB. A pro priste trochu mene off-topicu a pouzivejte edit :wink: .
tak skuste toto ... ale radsej sa najprv poradte s niekym kto tomu rozumie :)
http://www.kronosrobotics.com/produc...rial%20LCD.pdf
http://www.beyondlogic.org/serial/serial3.htm