podporuji PIII(tualatin) dual (je narus vykonu, kdyz jsou 2) :?:
Printable View
podporuji PIII(tualatin) dual (je narus vykonu, kdyz jsou 2) :?:
PIII ano, Celeron nie. Narast vykonu je iba v programoch, ktore podporuju multiprocessing, alebo pri behu viacerych programov naraz.
Pokuď si myslíš, že takto zvýšíš výkon třeba ve hrách tak to ne. Přesně jak napsal Rainbow, jenom v programech které podporují multiprocessing.
Jseš si tím jistý? Mám takový pocit, že multiprocessing umí pouze procesory Pentium III-S, obyčejné Pentium III Tualatin nikoliv. V době, kdy se ještě prodávaly, jsem v v několika cenících viděl výslovně napsáno: „Pozor, nepodporuje SMP“.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Pokial viem, tak PIII s jadrom Tualatin sa od Celeronu lisi vo frekvencii FSB (133MHz vs. 100MHz) a v podpore SMP.
Teraz som pozeral do datasheetov Intelu a zistil som zaujimavu vec - v datasheetoch k PIII s jadrom Tualatin nie je ani zmienka o multiprocessingu (v datasheete k Coppermine to je)...
Procesory Pentium III Tualatin (256 kB) nepodporují dvouprocesorovou konfiguraci, alespoň podle této stránky.
Nevim jak je to s novymi celerony ale kdysi jsem mel 2xCeleron 466MHz v desce ABIT BP6 (ktera byla prave pro celerony stavena). Byl jsem z toho tehdy maximalne happy. Slo palit na palicce bez burnproofu a soucasne hrat hru, slo grabovat TV do divx+mp3 a dalsi spousty veci. Ale hlavne to byla sqela machrovinka :lol:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ostatne tady se jeste zachoval kratky clanecek
http://www.overclocking.cz/readers/kwolek/2xcel466.html
Tu desku ma ted v pocitaci otec. Slouzi nyni vylucne k psani textu...
A těch programů zase tak moc není, jsou spíš pro profíky, ale nedávno jsem zjistil zajímavou skutečnost, že FlaskMpeg, teď nevím jaká verze, ale jedna z posledních, dokáže ze dvou procesorů vyždímat téměř 100%, což se ještě žádnému jinému programu na mé mašince nepovedlo, při komprimaci videa jsem se dostal na 70-80fps, což byl solidní hukot.Citace:
Původně odeslal Mil17
Jestli to fakt flaskmpeg podporuje tak to musí být vážně hukot. Ale spočitat si kolik by se do toho muselo vrazit peněz a jestli by so to pro normálního uživatele vyplatilo. Pro profíka co s tím dělá určitě jo.Citace:
Původně odeslal Kema
miho: Ano, Celerony s jadrom Mendocino oficialne nemali podporu SMP, ale neoficialne to fungovalo. S novsimi to uz nejde.
ja myslel P3 tualatiny (512 kB) http://www.intel.com/design/PentiumI...ref/index2.htmCitace:
Původně odeslal Dawn
PIII copper maji 256, Tulene maji 512.Citace:
Původně odeslal Dawn
ICE: P3 s jadrom Tualatin existuju aj 256KB aj 512KB.
tak to je pro me nova informace, diky. to se u nas prodavaly i ty 256? nikde jsem je nevidel...Citace:
Původně odeslal Rainbow