Matrox Parhelia™ 256MB: now available
The Matrox Parhelia™ 256MB graphics board is now available for purchase. Visit the Buy Matrox section of our website and buy yours today:
http://www.matrox.com/mga/start/news...y_parhelia.cfm
Printable View
Matrox Parhelia™ 256MB: now available
The Matrox Parhelia™ 256MB graphics board is now available for purchase. Visit the Buy Matrox section of our website and buy yours today:
http://www.matrox.com/mga/start/news...y_parhelia.cfm
tak to si tu asi nikdo nekoupí :roll: 8)
Myslis kvoli cene 600euro? ;) :(
hmm, dost draha... :o myslim ze matrox si tymi cenami kope vlastny hrob :(
Lunatic: 600 euro? To je nic, idem ti to zajtra kupit ;D
troubeles: proc myslis? kilik by si chtel dat za 256 MB grafarnu? nabizi ji vubec nekdo jiny? mimochodem asi tahle verzicka nebude pro lidi co hrajpu jen hry a ze je to u nas drahe neznamena ze si to nikdo jiny jinde nekoupi :wink:
Tak to tu teda rozoberiem, vy ste to chceli
Nuz, myslim ze sa matroxu tie parhelie moc nepredavaju (aj ked to samozrejme nemam potvrdene ;D )... Myslim, ze prave preto vypustili 256MB verziu (klasicke psychologicke hry s mnozstvou pamate - ved grafika s 256 mb ram nemoze byt predsa pomala :roll: ). No ale nechcem kecat, mozno je to inak ??? Ked nie je parhelia urcena pre gamerov - tak pre koho ??? Vykon v "profi" app. zatial nie je to co by sme chceli vidiet... :|
Zda sa ze matrox sa zacal znovu orientovat viac na "profi" aplikacie AEC, CAD... ale navrat bude dost tazky, lebo tam vladne 3Dlabs a mozno Nvidia s Quadrom... Napr. taka 3Dlabs Wildcat VP 870 128 MB - a to je od nich len mid-range grafika (cena okolo 550 dolarov) predci parheliu vo vsetkych testoch. Vsade je min. 3 krat rychlejsia... Nuz a v tejto situacii argumentovat 256 mb ram sa mi zda trosku chabe. Keby som bol potencialny kupujuci a vidim testy - vykon na strane 3d Labs a 256 mb na strane matroxu - beriem radsej tu 3d labs. Proste pomer vykon/cena je u matroxu dost slaby a nezachrani to ani triple-head. Mimochodom kamos si v USA kupil tu VP870 od 3d Labs a po tyzdni ju niesol naspat do shopu - vobec nebol spokojny!!! Radil som mu nech kupi parheliu ale nechcel o tom ani pocut - odradili ho tie spominane: testy vs cena !!!
Aj ked priznavam matrox robi skvele karty (mam G400 DH a nedam na nu dopustit ) ale ta cena!!! Ja osobne chcem upgradnut znovu len na matroxa - ale, ale, ale... cena!!! Nemozem predsa na tu parheliu cakat donekoncena - pri cenovej politike matroxu sa ale zlavnenia tak skoro nedockame. :( :( :(
ufff... 8)
taky sem si rikal ze budu cekat....pak mi moje G400 odesla do vecnych lovist...necekane :(
Ted mam "docasne" R9000....
Ale zacinam pokukovat po 3Dlabs VP560
PS: proc nebyl kamos spokojeny s VP870???
Este nieco ma napadlo... V minulosti mal vzdy matrox v ponuke viac typov grafik napr. millenium - viac orientovane profesionalnejsie a potom mystique pre "siroke" masy za prijatelnu cenu. Pytam sa teda: preco to tak nie je aj teraz ??? Nech mi nikto nehovori ze hig-end riesenie je parhelia a to bezne napr. G550. To je take tazke spravit nejaku osekanu verziu parhelie za rozumnu cen - chceme tak vela ??? Nechyba vam tam nejaky stred...
Mne teda ano :evil:
DeeKay: No vratil ju hl. preto lebo cakal vacsi vykon. On robi hlavne v AutoCADe a 3Dstudiu VIZ a chcel to na finalny render sceny, myslel ze mu urychli raytracing, antialiasing atd.... Fukol to do masiny a narast vykonu skoro ziadny. Z 3d labs odpisali ze ta grafika finalny rendering nepodporuje. Len klasicke modelovanie a finalny render musi prepocitat softwarovo. !?!?! Tak ju vratil... Tyka sa to len ACADu a 3dVIZ. Vykon v ostatnych app. neviem... Ale pisal ze ta grafika mala problem aj s acc. Win GUI - prekreslovalo okna atd, atd... Ide za chvilu domov a problem sa stale nevyriesil tak ju radsej vratil... Ma XP a via chipset, tak mozno preto... Skusal aj gamesy - napr. UT2003 - rychlost ako napr. GF3 ale kvalita uboha - vypadavanie textur...atd, atd, teda na hry urcite nie su... -
hehehehe no nic proti tvymu kamosovi ale jestli si myslel ze mu to zrychli finalni render...ehh
finalni render se pocita ciste procesorem pokud clovek nema neco jako RenderDrive.... a to sou masinky peekne drahy
hehe finel rendering na karte :)))) nj nekdy se clovek divy co ty karty zatim neumej
...no co uz, nikto nie je dokonaly... ;)
uy vyse mesiaca ju u nas maju,ale 25 bez DPH... heh.
Ahoj kluci, ......... co pořát máte s tím Matroxem ....?? Pokud mluvíme i o profi práci ..... a to stojí vždycky peníze ...... je přeci vhodnější zvolit profi řešení od ATI ne ....?? Fire GL .......?? GPU to má R9700 což je teda sakra nářez, DDR 128 - 256 taky, podpora CAD plná, 3D GL taky tak vo co de ...?? A hry si na tom samozřejmě zahrajeme jako na ničem .... což se taky počítá ....
Snad jedině jestli opravdu někdo potřebuje kreslit na 3x21" monitorech ..... tak to jo, ale jinak .......??
Alien: Tady nejde jen o CAD....
jop tady jde taky o 2D a to umi matrox na vybornou , ne jen kvalita zobrazeni to je samozrejmost ale ma ta atina 10bitovou podporu na barvu? asi ne e
a ani o to nejde, ale multimonitoring neumi nikdo tak jako matrox (snad jen Enseo ale tam sou ty ceny nekde jinde ;)) Navic matrox ted dodava s driverama tak sirokou skalu pluginu nejen pro CAD aplikace, takze si vybere kazdej :)
Na 21-palcovy monitor by som inu kartu ako Matrox urcite nechcel...
Na 21" by som si trufol aj s mojou Rage 128 :) Ale na pracovnej stanici vo firme kde sa pouzivaju CAD programy a viac monitorov by mal byt Matrox ;)
Rage 128 sem mel jeden cas ve firme na 24" Compaqu a celkem pohoda