z niceho nic mi zacalo piskat v pocitaci neni to sice tak hrozny ale sere me to vetracky to nejsou ty sem kontroloval hdd taky ne . Ja fakt nevim co mam skusit muze piskat procesor ? nebo zdroj ? :( poradte mi neco pls ???
Printable View
z niceho nic mi zacalo piskat v pocitaci neni to sice tak hrozny ale sere me to vetracky to nejsou ty sem kontroloval hdd taky ne . Ja fakt nevim co mam skusit muze piskat procesor ? nebo zdroj ? :( poradte mi neco pls ???
muzou piskat treba mechaniky - mel sem jednu starsi Liteonku,ktera vydavalo naprosto nespecifikovatelny zvuky :lol:
mno, mne piska nejaky napatovy komponent na doske a som moc zavisly na pc aby som to siel dat reklamovat :-(
najjednoduchsie je odstrojit uplne dosku, nechat len dosku+cpu+ram+zdroj, najlepsie vytiahnut niekam na stol (dosku daj na tu molitanovu podlozku+antistaticky sacok com bol v krabici ) stym ze zdroj co najdalej od dosky a pocuvaj
ide o take to piskanie bezne u elektroniky (TV a pod) ale vo zvysenej intenzite ( teda ide o urcitu oscilaciu v el. suciastkach) alebo nejake mechanicke (loziska) ?
de to spis od procesoru je to spis piskani nejake soucastky a uz sem na to asi prisel to asi piska ten noname zdroj :) zejtra to vymenim a uvidim ...
Tkus si procist toto http://www.overclocking.cz/4um/viewt...er=asc&start=0
obvykle piskaju zdroje, ale nenazval bych to piskanim, skor je to taky vysokofrekvencny zvuk ktory este akurat pocujes, moze to byt kludne pri rolovani stranku ci len pri pohybe kolieskom ci mysou...Citace:
Původně odeslal m4jty
jj klasika, tocenie koleckom, alebo strasne my piskal jeden stroj ked bezal pcmark ten testik, kde ta duha lieta zvyslo .. to bol iny hukot...Citace:
Původně odeslal Markoff.tk
MadCap
a de to nejak vyresit ? tedka nemam penize na novej zdroj :(
tak to vyreklamuj ;), v reklamaciach sa to uz mockrat riesilo, neviem ci to je take easy ale
MadCap
Mne piskal PC speaker, tak letel von... A obcas piska zdroj, ale
nevymenim ho, lebo je odskusany. Je odolny voci skratovanu a aj proti prepolovaniu a dokonca aj na prepjenie 6V na 12V (odniesla to zipka) ;D
Mozu to sposobovat aj ovladace (grafika,zvukovka) :?: ...
pokud ti pískají součástky ve zdroji, mě pomohlo zalít takovou součástku silikonem, pak krásné ticho.
Myslite, ze by reklamaci toho zdroje uznali? Ja jsem si teda koupil case se zdrojem (300W), ale zdroj jsem dal pryc, protoze piskal (hodli jsem si tam starej 250W). Volal jsem pak tomu chlapkovi do prodejny, jestli mi to veme a ten rikal, ze prej mu tohle asi neuznaj, protoze ten zdroj normalne jede.
nikde jsem neviděl že by ti uznali reklamaci na neco co není uvedeno ve specifikaci, tzn hlučnost.
Nojo, tak proc se tady sirej odpevedi typu "zacalo to piskat, tak jsem to reklamoval"? Ale i ATX zdroje musej mit nejakou specifikaci hluku... Neco takovyho jsem videl, ale uz nevim kde....Citace:
Původně odeslal Jafido
piskat muze kde co mne piskal monitor kdyz byl studenej a reklamacku mi uznali a monitor opravili i kdyz ve specifikacich nebilo nic o hluku... ;D tak jim rekni at si ten zdroj vezmou dom a provozujou ho ve svy kompu aspon zjisti jak je to bude sr** :idea:
No s tim zdrojem uz problemy nemam 8-) . Chtel jsem se pojistit, aby mi dali novy bez kecu, tak jsem na nem udelal takovou prasecinku :oops: , zkratka jsem mu trosku pomohl :arrow: Jak je do zdroje videt pres ventilator, tak tam byl videt i zeleny dratek, kterym deska zapina zdroj a tak jsem vzal nuzky a dratek jsem prestrih no a pak jsem tam nabehnul s vyrokem, ze zdroj nefunguje :!: Ti mi dali novej a ten je celkem OK, nevrdim ze nepiska, ale je to o 60% lepsi. Hlavne v nem "cvrka" pri soft-chlazeni, takze ho to radsi chladim "hardwarove" :wink: .
Mne piska pri zatazi s Prime Enermax 350. Co uz... asi ho tiez niekedy rozoberiem a pozalievam cievocky :-)
mne piska enermax 350 tiez a tiez najma v prime95Citace:
Původně odeslal Mavko
ked skrolujem myskou, nepiska, ale "sumi"
Nesmysl, už víckrát jsem na tohle konto zdroj vyreklamoval, naposledy dokonce tak, že mě doma bzučel, technikovi na reklamaci ne... Slušným způsobem se dá vyreklamovat prakticky všechno (za předpokladu, že s tím nějaký problém je a že se nesrazíš s volem) ...Citace:
Původně odeslal Jafido
Ako vidim tu je viacej takych, co im piska Enermax - zaradujem sa medzi nich. :? Ale ked som ho dal do ineho pocitaca, tak tam nepiskal! Asi Enermax nema rad niektore typy dosiek, nieco podobne ako Fortrony na MSI.
no pred tydnem jsem neco takoveho resil - kamosuv EC 300 - pri vyssim pretaktovani v prime95 piska.....tady jde hlavne o to, zda je to nejak nebezpecne pro to PC - tzn - kdybych tam jeste prisolil par MHz, jestli mi ten zdroj treba odpali desku a tak....
btw - ja ani s Enermaxem ani s Fortronem nemam problemy - jsou to jednicky :wink:
enermax mi nepiskal na Epox 8RDA+ a athlone 1700+@2600+.Citace:
Původně odeslal OndreJ
zacal piskat po upgrade na asus P4P800 a P4 2,6@3,25
ale uz som ho vymenil za iny kus, presne ten isty model a ten nepiska:-)
To je normalka, je tam nejaka nekvalitne navinuta cievocka a ta chyta za urcitych okolnosti rezonanciu a piska. Absolutne sa nad tym nevzrusujem, nakolko vobec nic nehrozi. A neni to ani nejako velmi pocut...
no aj mne to píska pri PC MARKu pri tom teste...
je to zlé ?