nevím, jestli se to už někde probíralo, ala furt řeším dilema, jakou zvukárnu používat, jestli tu na desce, nebo ten SB5.1live..... poraďte plz - jde mi o kvalitu zvuku .... :wink:
Printable View
nevím, jestli se to už někde probíralo, ala furt řeším dilema, jakou zvukárnu používat, jestli tu na desce, nebo ten SB5.1live..... poraďte plz - jde mi o kvalitu zvuku .... :wink:
nikdo neporadí ? :|
aké parametre má tá karta na doske? väčšinou platí, že lepšie sú prídavné karty, teda SB Live, ale v poslednom čase sa už dá zohnať aj dobrá integrovaná karta, ktorá podporuje zvuk 5.1. vo všeobecnosti by som však bral radšej tú SB Live.
Zvukovky na doske zbytočne vyťažujú procesor. Preto je vždy lepšie kúpiť kvalitnú samostatnú zvukovku, napr. Tebou spomínaný SB Live 5.1
no... ze by SB Live byla zrovna karta co nezatezuje CPU a sbernici se rict neda. zkus sehnat treba Fortissimo III.
ICE
podle testu zatezuje soundstorm na nforce nejmin ze vsech zvukovek i pridavnejch...parametrama je nekde kolem audigy1
Používám zvuk z desky A7N8X a přijde mi to docela dobrý - ne horší než 5.1 Live co jsem tam měl a dal jsem ho mladýmu do počítače (chudák tam měl nějakou hrůzu 5.1, která ale pod XP hrála jen 2.1 - nemělo to ovladače pro XP).Celkově jsem se zvukem z desky spokojen.Citace:
Původně odeslal Kamikatze007
No, s tou zátěží je to sice pravda, ale ohledně kvality zvuku bych to zase tak slavně neviděl. Spíš bych ho řadil k SB Live! Původně jsem si chtěl koupit desku se SoundStormem, ale pak jsem od toho velmi rychle upustil, jelikož problémy všeho druhu a raději si koupím Audigy2 s naprosto perfektním zvukem. Ten rozdíl je OBROVSKEJCitace:
Původně odeslal Kamikatze007
Souhlasím, že Audigy 2 je o dost lepší - taky na ni dojde, ale fakt je, že ten zvuk není špatnej, čekal jsem to horší.
no, ja sem s ovladacema 2,45 na zadny problemy nikde nenarazil, jenom je pravda, ze to celkem chce chladit southbridge a kdyz to porovnam s herculesem f.3, tak bych rek, ze zvuk ma soundstorm lepsi
Taky se pridam, zvuk u A7N8X integrovany zvukajdy je v pohode. Mnohem lepsi, nez jsem cekal. U Abita NF7-S to bude obdobne. Je zbytecne do PC s takovouto integrovanou zvukovkou cpat LIVE. :wink:
Dlouhou dobu jsem "živil" SB Live! 5.1, ale musím říct, že podle méhoCitace:
Původně odeslal Jezyn
názoru je kvalitativně lepší zvuk z integrovanýho SoundStomu na Abitu!