Chtěl jsem se zeptat, jestli je špičková (po několikahodinovém provozu) teplota uvedeného procesoru 57°C normální. Na chipsetu pak mám 45° - Sandra mi píše, že prý je příliš vysoká. Je to pravda? Má smysl kupovat si systémovej chladič?
Printable View
Chtěl jsem se zeptat, jestli je špičková (po několikahodinovém provozu) teplota uvedeného procesoru 57°C normální. Na chipsetu pak mám 45° - Sandra mi píše, že prý je příliš vysoká. Je to pravda? Má smysl kupovat si systémovej chladič?
No ja si myslim,ze do 6Oti stupnu se to docela da,ale co se zivotnosti procesoru tyce,nebude moc dlouha.Optimum je mezi 40ti a 50ti stupni.Zkus nejaky lepsi chladic a na chipset bych dal radeji aktiv a mazl ho nejakou pastou,tech 47 st. je docela dost.Mno ale pokud ta horni hranice nema vliv na stabilitu,tak to neres.
Tak jsem si koupil novou, velkou skříň a vyvstal další problém - větrák ze zdroje je teď příliš daleko, aby profoukl chipset, tudíž mi na něm zase vzrostla teplota. A to na +-49°C, což už je fakt moc. Mohli byste mi doporučit nějakej systémovej chladič? Nebo bude stačit instalace přídavného předního a zadního větráku do case?
ta urcite pomuze... ale chce to vyzkouset nejlepsi reseni, podle modelu skrine...Citace:
Původně odeslal ulukaj
Tak jsem si pořídil přídavnej větrák a fakt mi teplotu snížil cca o 5°. Chtěl jsem se ještě ujistit, až si budu kupovat druhej větrák, kterej namontuju na předek skříně, má vyfukovat vzduch ven nebo dovnitř skříně? A může to být klasickej Artic Cooler nebo se musí pořídit nějakej specielní?
Přední dolní větrák má foukat vzduch dovnitř. můžeš tam dát jakej chceš, žadnej spešl neni třeba.
Zvlastni... Na mojem bordu (viz podpis) na northbridge-i je docela vysoky hlinikovy pasiv. Prilepil jsem na nej cidlo z Aerogate, a koukam, ze normalne ma tak 47 stupnu, ale v momente, kdy spustim nejaky testik na grafiku, tak to leze na 55.5 (a to je teplota z vnejsku chladice, cili chip bude jeste teplejsi)!!! To uz je asi moc, co rikate? Co tam mam prsknout, Titana TTC-CUV2AB?
No, já nevím, já mám na chipsetu 40-50 (spíš k 50 C) a nic, co jsem zkoušel to nijak zvlášť nezměnilo... Se stabilitou ale problémy nemám a tak je mi to už jedno 8-)